Υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή

 


Καταγράφηκαν 94 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου

Posted: 13 Jul 2021 10:50 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.109.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 13 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.109, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 444.783 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.953 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (66,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.739 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 112 (ημερήσια μεταβολή +31,76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 74 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.806 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου καταγράφηκαν 94 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.652.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 11, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 45, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 29.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 11 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 1, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 3, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 0 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 6.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Δευτέρα 19 Ιουλίου

Posted: 13 Jul 2021 10:48 AM PDT

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί της πιο πάνω ημέρας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περιοχές στη δυτική Μεσσηνία, ενώ το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Τρίπολη όπου στην έδρα της Περιφέρειας θα έχει συναντήσεις και συνεργασίες με τον περιφερειάρχη και άλλα στελέχη της και θα μιλήσει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός, ακολούθως, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή

Posted: 13 Jul 2021 10:46 AM PDT

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν από αύριο Τετάρτη 14 μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα- όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με βάση έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σήμερα Τρίτη 13 του μήνα.

Οπως σημειώνεται ειδικότερα στο εν λόγω δελτίο της ΕΜΥ, “οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Ειδικότερα για την Αττική, η θερμοκρασία την Τετάρτη (14-07-2021) θα φτάσει τους 38 και την Πέμπτη (15-07-2021) και την Παρασκευή (16-07-2021) τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο (17-07-2021 και 18-07-2021) στις περισσότερες περιοχές και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)”.

Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον ομόλογό του της Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Posted: 13 Jul 2021 10:40 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου, στην Τρίπολη τον ομόλογό του της Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Την μακρά συζήτηση μεταξύ των δύο περιφερειαρχών -με αφορμή και την επίσκεψη, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουλίου, στην Τρίπολη, του Πέτσα την Παρασκευή στην Τρίπολη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα- απασχόλησαν, κατά βάση, θέματα λειτουργικότητας της αυτοδιοίκησης.

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 13 Jul 2021 10:34 AM PDT

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το βράδυ σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, στην Σπάρτη, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης -δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος-, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε η εξέλιξη του πρότζεκτ χάρις στο οποίο η λακωνική πρωτεύουσα θα αποκτήσει το 2025 νέο νοσοκομείο -με στόχο την βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας- έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

Συμβάσεις έργων και προγραμματική, συνολικού ύψους 1,4 εκ. ευρώ υπέγραψε στη Λακωνία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 13 Jul 2021 10:34 AM PDT

Συμβάσεις, για τρία έργα στη Λακωνία και μία προγραμματική, συνολικού προϋπολογισμού 1.368.480 ευρώ υπέγραψε το απόγευμα σήμερα Τρίτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη Σπάρτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμβάσεις για τα έργα α) συντήρησης της επαρχιακής οδού 23 Αρεόπολη – Κότρωνας – Γερολιμένας, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, β) συντήρησης και τεχνικών έργων στην επαρχιακή οδό 17 Χάνια Κουτουμούς (Αιγιές) – Κόκκινα Λουριά προς Καρδαμύλη (Καστάνια), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και γ) εκσυγχρονισμού και τη λειτουργικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Ο Π. Νίκας υπέγραψε επίσης προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 188.480 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού ‘’Νικηφόρος Βρεττάκος του Δήμου Ευρώτα και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο της Σκάλας.

Τηλεδιασκέψεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα με διευθυντές υπηρεσιών απ’ όλες τις Π.Ε.

Posted: 13 Jul 2021 09:34 AM PDT

Τηλεδιασκέψεις με τους διευθυντές υπηρεσιών σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Τις εν λόγω συσκέψεις απασχόλησαν, κατά βάση, θέματα συντονισμού και οργανωτικά.

 

*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο

Εκταμίευση 345.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 13 Jul 2021 09:32 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης πίστωσης 345.000 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου στην λίμνη Τάκα

Posted: 13 Jul 2021 09:31 AM PDT

Ξεκίνησε η υλοποίηση των έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής

αναβάθμισης του ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα.

Το προϋπολογισμού 325.000 ευρώ έργο προβλέπει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ειδικότερα, θα γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών περιμετρικά της λίμνης, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου της λίμνης, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων για τη διαμόρφωση των χώρων επισκεπτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here