Προσλήψεις για εποχικά εργαζόμενους από περσνό πρόγραμμα νέων θέσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Προσλήψεις για εποχικά εργαζόμενους από περσνό πρόγραμμα νέων θέσεων

 


Κίνητρο για προσληφθούν οι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρησεις δίνει το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασιας καθώς πλέον υπάρχει επιδότηση μισθού και για αυτή την κατηγορία εργαζομένων και βέβαια επιδοτείται και το σύνολο των εισφορών. Οι εναπομείναντες επιδοτούμενες θέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι περίπου 80.000 θέσεις καθώς το πρόγραμμα τρέχει από τον προηγούμενο Οκτώβριο για εργαζόμενους και ανέργους.

Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα

Οι επιχειρήσεις με πολύ χαμηλότερο κόστος θα μπορέσουν την φετινή σεζόν να προσλάβουν εργαζόμενους μέσω του προγράμματος ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Δεν θα πληρώνουν καθόλου εισφορές για το διάστημα της επιδότησης αλλά θα υπάρχει και σημαντική μισθολογική ελάφρυνση. Για παράδειγμα για ένα μισθό 1.000 € οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) που θα πληρώνει το κράτος υπολογίζονται περίπου 360 ευρώ. Εάν προστεθεί και το κόστος της επιδότησης μισθού δηλαδή το ποσό των 200 € η κρατική αρωγή υπολογίζεται στα 560€.Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλάβουν τους εργαζόμενους για έναν έως  έξι μήνες.Οι επιδοτούμενες θέσεις που θα προσφερθούν από τις επιχειρήσεις μπορεί να είναι πλήρους η μερικής απασχόλησης.

Προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες ή θα έχουν ρυθμίσει τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τον e-ΕΦΚΑ) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την ένταξη στο πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι, κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους δεν θα πρέπει να έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη ή να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση – εργοδότη. Στην αίτηση που θα υποβάλλουν οι επιχειρησεις-δικαιούχοι εκτός από όλα τα απαιτούμενα στοιχεία θα πρέπει να δηλώνουν πως ανήκουν και στις εποχικές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι που θα προσλαμβάνονται στις νέες θέσεις εργασίας δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που θα επιθυμούν να προβούν σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις εποχικά εργαζόμενων θα πρέπει να υποβάλλουν για κάθε έναν δυνητικά ωφελούμενο που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων.

Μετά την έγκριση της αίτησης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, οι επιχειρήσεις  αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης, θα πρέπει να προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του εργαζόμενου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, όπου και δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο παρόν πρόγραμμα. Διαφορετικά, εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία θα λογίζεται ως μη γενόμενη.

moneyreview.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here