19 + 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

19 + 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ...

«Προειδοποιητική βολή» για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στέλνουν προς την κυβέρνηση 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δέκα...
εκ των οποίων είχαν υπερψηφίσει τα δυο πακέτα προαπαιτούμενων μέτρων. 


Οι βουλευτές ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, κάνοντας λόγο για τεράστια και αδικαιολόγητη οικονομική ζημία του δημοσίου από τη δρομολογούμενη εκποίηση των 14 Περιφερειακών Αερολιμένων. 

Υποστηρίζουν ότι «ο ιδιώτης ενώ στη σαρανταετία θα εισπράξει πάνω από 22 δισ. ευρώ, θα αποδώσει στο κράτος μόνο 3,85 δισ, την ίδια στιγμή που το δημόσιο μόνο από το “σπατόσημο” θα έχει στη σαρανταετία έσοδα 8 δισ. ευρώ».

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η νησιωτικότητα κάποιων Περιφερειών της Ελλάδας, καθιστά τα αεροδρόμια άκρως αναγκαία για την ενδοπεριφερειακή κοινωνική συνοχή, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών και την εθνική ασφάλεια προσθέτοντας με νόημα «Η γεωπολιτική θέση των νησιωτικών περιφερειών και οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο των κρατικών αεροδρομίων στα θέματα εθνικής άμυνας και στρατηγικής».

Το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι πλέον πολιτικό καθώς τόσο η προσυπογραφή της ερώτησης από «μη αντάρτες» βουλευτές αλλά και οι σκληροί χαρακτηρισμοί που υιοθετούνται από τους βουλευτές δείχνουν ότι η ομάδα ανταρτών στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να μειώνεται , αυξάνει προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα συνοχής στην κυβερνητική Κ.Ο ενόψει της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων για τη συμφωνία στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και οι λεπτομέρειες των ήδη συμφωνηθέντων με τους εταίρους για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Την ερώτηση υπογράφουν οι : Σαμοΐλης Στέφανος, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα, Βάκη Φωτεινή, Βαρδάκης Σωκράτης, Γαϊτάνη Ιωάννα, Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δελημήτρος Κώστας, Ζάννας Ζήσης, Ζαχαριάς Κώστας, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ιωαννίδης Ηλιας, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα  Εύη, Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, Kριτσωτάκης Μιχάλης, Κυριακάκης Βασιλης, Κυρίτση Αγλαΐα, Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, Λέβα Βασιλική, Μανιός Νίκος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πετράκος Θανάσης, Σκούμας Θανάσης, Σταθάς Γιάννης, Σωτηρίου Ελένη, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Χατζηλάμπρου Βασίλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here