ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

...ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ...
Δεν θα συνεχίσουν προσωρινά την πανελλαδική αποχή τους οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιεχόμενο...
του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συγκλήθηκε σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα, αποφάσισε να παρατείνει την αναστολή της αποχής που είχε αποφασίσει το δικηγορικό σώμα με πανελλαδικό δημοψήφισμά του τον περασμένο Δεκέμβριο.


Η Ολομέλεια θα συνέλθει και πάλι στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 να επανεξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει εκ νέου εάν θα παρατείνει την αναστολή της αποχής του δικηγορικού σώματος ή εάν θα συνεχίσει την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

Έτσι, οι δικηγόροι κανονικά θα συνεχίσουν την εργασία τους, αναστέλλοντας προσωρινά  τις αντίθετες θέσεις τους που έχουν εκφράσει έως τώρα για το νέο Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας, ενώ «παγώνουν» και  το αποτέλεσμα του πανελλαδικού δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο ημερών σε ανακοίνωση της   Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων γινόταν λόγος  ότι   τα  βασικά άρθρα  του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, «πλήττουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών τόσο στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης όσο και στην διαδικασία των πλειστηριασμών ακινήτων, με στόχο να ευνοηθούν οι Τράπεζες σε βάρος των οφειλετών αλλά και του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων».

Επίσης, μέχρι τώρα στις ανακοινώσεις της Ολομέλειας υπογραμμιζόταν ότι το δικηγορικό σώμα «εκφράζει για μια ακόμη φορά την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του» στο νέο Κώδικα.

Μάλιστα  η συντονιστική επιτροπής της Ολομέλειας υπενθύμιζε  σε ανακοινώσεις της ότι η αντίθεση αυτή των δικηγόρων στο επίμαχο Κώδικα καταδείχθηκε και στο «πανελλαδικό δικηγορικό δημοψήφισμα της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου 2014, όπου το 93% των συμμετεχόντων απέρριψε τις διατάξεις του (σ.σ.: Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), θεωρώντας ότι παραβιάζουν τις αρχές της δίκαιης δίκης καθώς και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here