ΛΑΓΚΑΡΝΤ: OI EYΡΩΠΑΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: OI EYΡΩΠΑΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι δανειστές να δεχτούν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εφόσον ...
η Ελλάδα ψηφίσει και εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα και συμφωνήσει στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, δεν απέκλεισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


«Αυτό που έχουμε πει σε όλους είναι πως δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα γίνει... αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να ελαφρύνει την Ελλάδα από το βάρος του χρέους  και να το επαναφέρει σε βιώσιμο μονοπάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN η κα Λαγκάρντ, ενώ εκτίμησε πως η πιο πιθανή επιλογή είναι η επιμήκυνση του χρέος και όχι τόσο το κούρεμα στην ονομαστική του αξία, κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Αναγνώρισε ότι η θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι δύσκολη, καθώς καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Υπεραμύνθηκε της θέσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτηση. «Αυτό που λέγαμε στους Ευρωπαίους εδώ και καιρό είναι πως ανεξαρτήτου ποιάς μορφής θα έχει, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ελάφρυνσης του φορτίου για την Ελλάδα, επιτρέποντάς της να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here