ΤΣΕΡΑΡ : H ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΤΣΕΡΑΡ : H ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ...

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά...
και την ανάγκη να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση τους όρους και να δράσεθι γρήγορα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ.


«Είναι σημαντικό ότι επιτεύχθηκε ομόφωνη συμφωνία σχετικά με τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης, το οποίο θα προέρχεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σλοβένος πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι βασικές προϋποθέσεις για τη Σλοβενία, για οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης, ήταν μια σοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα ότι θα επιστρέψει τα χρήματα,καθώς και η εξισορρόπηση των επιπέδων έκθεσης του κάθε κράτους -μέλους στο ελληνικό χρέος.

«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί για να πάρει ένα γενναιόδωρο πακέτο διάσωσης ύψους τουλάχιστον 82 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα αυστηρές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Σλοβένος πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το σημαντικό για τη Σλοβενία στις διαπραγματεύσεις ήταν η ελληνική κυβέρνηση να κάνει βήματα για να αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, πέταξε το... μπαλάκι στην ελληνική Βουλή λέγοντας: «Είναι σημαντικό να δράσουμε γρήγορα, κάθε μέρα να κάνουμε πρόοδο προς την εφαρμογή των μέτρων, έτσι ώστε να μπορούν να αποδεσμευθούν κεφάλαια για να ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες».

Το «κλειδί» για τη Σλοβενία στις συνομιλίες ήταν η Ελλάδα να δεσμευθεί σοβαρά για την εφαρμογή των μέτρων που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει τα χρήματα που θα λάβει. Σε αυτό το πνεύμα, είπε ο κ. Τσέραρ, η δημιουργία ενός ταμείου ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ που θα εποπτεύεται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αποτελεί βασικό στοιχείο.

Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα για τη Σλοβενία στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για νέο σχέδιο διάσωσης είναι το επίπεδο έκθεσής της στο ελληνικό χρέος σε σύγκριση με άλλα κράτη της Ευρωζώνης. Η Σλοβενία εξέδωσε, όπως τόνισε ο κ. Τσέραρ, ειδική δήλωση κατά τη Σύνοδο Κορυφής, ότι εν όψει του νέου πακέτου πρέπει να γίνει αναδιανομή της έκθεσης προκειμένου να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here