ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ''ΝΑΙ'' ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ''ΝΑΙ'' ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Οι Γερμανοί είναι οι μόνοι μεταξύ των λαών επτά βορειοευρωπαϊκών χωρών που στην απόλυτη πλειοψηφία τους (53%) επιθυμούν την έξοδο...
της Ελλάδας από το ευρώ, όντας επίσης οι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι γύρω από το θέμα.


Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ερευνών YouGov, οι Γάλλοι είναι εκείνοι που βλέπουν θετικότερα την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, καθώς το 36% λέει «ναι», το 33% «όχι» και το 32% δεν γνωρίζει (τα ποσοστά προκύπτουν μετά από στρογγυλοποίηση).

Πλέον αδιάφοροι εμφανίζονται οι Σουηδοί (40%), οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην ευρωζώνη, ενώ το «ναι» στην παραμονή της Ελλάδα στο ευρώ λαμβάνει τα ισχνότερα ποσοστά (24%) σε Δανία και Νορβηγία, δυο χώρες που βρίσκονται επίσης εκτός της νομισματικής ένωσης και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών φαίνεται να αδιαφορεί για τις εξελίξεις εντός της ευρωζώνης.

Στην ερώτηση για την πιθανότητα ενός Grexit, το 62% των Δανών το θεωρούν πιθανό, όπως το 59% των Βρετανών και το 56% των Γερμανών. Σε Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία και Φινλανδία επίσης η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε ποσοστά όμως λίγο κάτω από το 50%.

Τέλος, στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, σε ανοικτό διαδικτυακό γκάλοπ μέσω του yougov.co.uk, το 44% υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις και να προετοιμαστούν για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αντίθετα, το 31% επιλέγει την απάντηση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κοιτάξουν για μια νέα συμφωνία την οποία η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here