Αίτημα παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης επιταγών από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αίτημα παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης επιταγών από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Αίτημα παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης επιταγών καταθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας,
Δημήτριος Μανιάτης, στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καλή λειτουργία της αγοράς.
«Λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας», εξηγεί, «μεγάλος αριθμός επιταγών, εμπορικών συναλλαγών, που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις, έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30/6 έως 30/7. Με το υπάρχον καθεστώς οι επιταγές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών.
Επειδή υπάρχει μαζική συσσώρευση υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις και με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά, λόγω της τραπεζικής αργίας, είναι αδύνατο πρακτικά οι επιταγές να εξοφληθούν εντός 8 ημερών.
Επίσης, κρίνεται σκόπιμο τα εμβάσματα από το εξωτερικό, που πιστώνονται σε λογαριασμούς ελληνικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να καταθέτουν μετρητά στους λογαριασμούς τους, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμβάσματα πληρωμής των προμηθευτών στο εξωτερικό.
Πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα των επιχειρήσεων στις τραπεζικές θυρίδες, προκειμένου να πάρουν τις επιταγές των πελατών τους, που είχαν προς φύλαξη πριν από το κλείσιμο των τραπεζών.
Οι επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα) να μπορούν να έχουν όριο ανάληψης μετρητών από τους εταιρικούς λογαριασμούς όψεως, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.
Είναι ανάγκη να δοθεί χρόνος, πλέον του μηνός, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καλή λειτουργία της αγοράς και να μεριμνήσετε για τα αναφερθέντα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here