Πράσινο διαβατήριο: ΠΑΤΗΣΑΝ το κουμπί για εφαρμογή στις 20 Ιουνίου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Πράσινο διαβατήριο: ΠΑΤΗΣΑΝ το κουμπί για εφαρμογή στις 20 Ιουνίου

 


Σε συμφωνία για το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» κατέληξαν τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της πορτογαλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ευρω-κοινοβουλίου απέδωσαν καρπούς, αφού βρέθηκε κοινός τόπος για την τελική μορφή του κανονισμού. Είχε δε, προηγηθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών δοκιμών.

Οι δύο μέχρι πρότινος βασικές διαφωνίες αφορούσαν τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα καλούνται να εφαρμόσουν οι κάτοχοι των πιστοποιητικών, και την παροχή δωρεάν διαγνωστικών τεστ.

Το πιστοποιητικό, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 20 Ιουνίου του 2021.

Την πρόταση είχε υποστηρίξει με θέρμη και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ήταν από τις πρώτες που είχαν ταχθεί υπέρ της αναγκαιότητας ενός «πράσινου διαβατηρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό αναμένεται να χορηγείται σε όσους έχουν αποκτήσει πλήρη ανοσία, έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της Covid-19 ή έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό τεστ Covid.

Περισσότερες λεπτομέρεις θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here