Νίκας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για τον εκλογικό νόμο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Νίκας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για τον εκλογικό νόμοΩς πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών”.

Ο περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι συνιστά βήμα προς την σωστή κατεύθυνση δεδομένου -όπως σημείωσε- ότι “η κατάσταση που προέκυψε από την εφαρμογή της απλής αναλογικής καθιστά πολύ δύσκολη την λειτουργία Περιφερειών και δήμων στις οποίες δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία”.

“Εν κατακλείδι, αυτοί που κρίνονται είναι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος” παρατήρησε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο κινείται σωστά όσον αφορά στις Κοινότητες.

Παράλληλα χαρακτήρισε σωστό μέτρο την ορθολογικοποίηση του αριθμού των συμβούλων, καθώς -όπως επισήμανε- “το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι ο αριθμός των μελών, αλλά η ποιότητα των βουλευόμενων οργάνων και η γνώση των εκλεγμένων επί των θεμάτων”.

Παρατήρησε, τέλος, ο περιφερειάρχης -ο οποίος στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις βουλευτών- ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των αρμοδιοτήτων, στο οποίο “ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση” όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να ψηφιστεί την 1η Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here