«Φούσκωσαν» στα 2,565 δισ. ευρώ τον Μάρτιο τα χρέη στο Δημόσιο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

«Φούσκωσαν» στα 2,565 δισ. ευρώ τον Μάρτιο τα χρέη στο Δημόσιο


Την ανηφόρα πήραν τον Μάρτιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νοσοκομεία. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν αύξηση κατά 267 εκατ. ευρώ το Μάρτιο με το άθροισμα ληξιπρόθεσμων οφειλών και εκκρεμών επιστροφών φόρου να διαμορφώνεται στα 2,565 δισ. ευρώ από 2,298 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το Φεβρουάριο.

Στα νοσοκομεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες προμηθευτές έχουν φτάσει στα 893 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων ήταν 502 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν σε 722 εκατ. ευρω και τον Μάρτιο φούσκωσαν στα 893 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ακολουθούν τα ασφαλιστικά ταμεία με 526 εκατ. ευρώ, λοιπά νομικά πρόσωπα με 242 εκατ. ευρώ και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 190 εκατ. ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου ακολούθησαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες αν και προσεγγίζουν τα 650 εκατ. ευρώ εμφανίζουν μείωση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Περιορίστηκαν τον Μάρτιο σε 642 εκατ. ευρώ από 671 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here