ΓΕΓΟΝΟΣ οι ακυρώσεις Βρετανών προς την Ελλάδα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΓΕΓΟΝΟΣ οι ακυρώσεις Βρετανών προς την Ελλάδα

 


Ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις ταξιδιών Άγγλων τουριστών για ελληνικούς προορισμούς που είχαν κλεισθεί μέσω Tui Μεγάλης Βρετανίας μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που τοποθετεί την Ελλάδα ως προορισμό στην πορτοκαλί ζώνη.

Όπως αναφέρει η κα. Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος του ΙΤΕΠ στον ot.gr, η Tui Μεγάλης Βρετανίας με προφορική ενημέρωση προς τους συνεργάτες της στην Ελλάδα ανέφερε ότι έχει τις πρώτες ακυρώσεις μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις αλλά οριστική απόφαση αναφορικά με αν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα της για ταξίδια προς Ελλάδα τον Μάιο θα λάβει από Δευτέρα ανάλογα με το τον αριθμό των ακυρώσεων.

Η Tui από Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει να πετάξει για Κω από τις 17 Μάϊου. Ωστόσο μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης που τοποθετεί την χώρα μας στην πορτοκαλί ζώνη που σημαίνει ότι ο Βρετανός τουρίστας επιστρέφοντας στη Αγγλία, μπαίνει σε 10 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ πρέπει να έχει αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή (60 ευρώ σε τεστ που θα κάνει π.χ. στην Κω) και δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή (240 ευρώ σύνολο), επιλογή της Ελλάδας μας γίνεται πιο δύσκολη.

Όπως εξηγεί η κα. Σβύνου οι Έλληνες ξενοδόχοι είχαν την ελπίδα ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας θα επέλεγε να βάλει σε «ζώνες» προορισμούς και όχι χώρες. Έτσι ορισμένα ελληνικά νησιά (Ρόδος, Κως Κέρκυρα κ.λ.π.) θα ήταν στην πράσινη ζώνη όπως είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες, πριν.

Τελικά οι αποφάσεις της Μεγάλης Βρετανίας δημιουργούν ένα πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η λίστα θα επανεξετασθεί σε τρεις εβδομάδες από την βρετανική κυβέρνηση και ελπίζεται ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες και θα ενταχθεί στην πράσινη ζώνη.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και έχει ιδιαίτερη σημασία η επιδημιολογική πορεία της χώρας μας τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here