ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι συνδεδεμένες πληρωμές ζωικών έτους 2020 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι συνδεδεμένες πληρωμές ζωικών έτους 2020

 


Ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, σχετικά με το πότε θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες ζωικών έτους 2020, που έμειναν εκτός του τελευταίου πακέτου πληρωμών.

Βέβαια, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στον ΑγροΤύπο, ότι μετά τις μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους του κτηνοτροφικού κόσμου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εργάζεται με στόχο η πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών, ύψους περί τα 80-85 εκατ. ευρώ να γίνει είτε στις 14 είτε στις 17 Μαΐου. Αυτό είναι και το καλύτερο σενάριο, καθώς δεν λείπουν υπηρεσιακοί στον Οργανισμό των Πληρωμών που λένε στον ΑγροΤύπο, ότι πάμε ακόμα και για τέλη Μαΐου.

Έκπληξη θα είναι η πληρωμή των υπόλοιπων ενιαίας στο ίδιο χρονικό σημείο

Δεδομένων των μέτρων για τον κορονοϊό (τηλεργασία κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι έως τις 14-17 Μαΐου ή τα τέλη του μήνα, ο μηχανισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δουλεύει την πληρωμή των ζωικών, μάλλον δύσκολο θεωρείται με τα σημερινά δεδομένα και λόγω του ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το Απόθεμα του 2020, λένε καλά γνωρίζοντες τα θέματα των πληρωμών και του ΟΣΔΕ, να τρέξει ταυτόχρονα και πληρωμή των υπόλοιπων ενιαίας 2020 (βασική ενίσχυση 3%, πρασίνισμα 5% και young farmers 10%). Στη κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ακόμα και τις προηγούμενες ημέρες έκανε αλλαγές στην διαδικασία των ελέγχων με εγκύκλιό του. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όπως έχει διαβεβαιώσει και το ΥπΑΑΤ και προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός, όλες οι πληρωμές για το έτος αυτό, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για την συνδεδεμένη ροδάκινων χυμού

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Μεγάλη Πέμπτη, στο πλαίσιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την παράδοση ροδάκινων προς χυμοποίηση έτους 2020, η πληρωμή των δικαιούχων με παραδόσεις μεταξύ 3 και 6 τόνων προϊόντος ανά εκτάριο, θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τετάρτης 5 Μαΐου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here