ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ



ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ για το θέμα της μη ύπαρξης της λεγόμενης… αθηναϊκής μετάλλαξης του κορωνοϊού, ήταν παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος , κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να είναι ακόμη, προσεκτικοί. «Το ό,τι ανοίξαμε, δε σημαίνει ό,τι έληξε η επιδημία στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτό θα συμβεί μόνο αν εμβολιαστεί ένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Απαντώντας στο καίριο ζήτημα των μεταλλάξεων, ο κ. Βασιλακόπουλος, εξήγησε πως το ζήτημα της «αθηναϊκής μετάλλαξης», ξεκίνησε από τα Μέσα Ενημέρωσης. «Δεν υπάρχει κανένα αθηναϊκό στέλεχος μετάλλαξης. Αυτά είναι υπερβολές, να μην τα χαρακτηρίσω αλλιώς…», τόνισε εμφατικά ο διακεκριμένος επιστήμονας που εξήγησε πως το στέλεχος για το οποίο γίνεται λόγος, περιεγράφηκε αρχικά στη Νιγηρία και στη συνέχεια σε 25 περίπου χώρες στον κόσμο και έτσι όπως έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει πολύ μικρότερη μεταδοτικότητα από εκείνο της Νοτίου Αφρικής. «Το ίδιο στέλεχος στη Βρετανία ούτε καν το ιχνηλατούν, ως μη σημαντικό», είπε με νόημα και απάντησε και σε όσα ακούγονται για τα εμβόλια και τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

«Η θρόμβωση είναι συχνό γεγονός. Δυστυχώς συμβαίνει σε 1 στους 1.000 Έλληνες κάθε χρόνο, άρα, αν εμβολιάσουμε πολλούς ανθρώπους, κάποιοι εξ’ αυτών, μετά τον εμβολιασμό θα αναπτύξουν θρόμβωση. Το ζητούμενο σε τι ποσοστό αυτή, οφείλεται στο εμβόλιο», τόνισε ο κ.  Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως οι επιπλοκές αυτές είναι πολύ σπάνιες, 1 στις 200.000 και έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ εξήγησε πως δεν υπάρχουν περιστατικά θρόμβωσης στη δεύτερη δόση εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here