ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Κάτι περισσότερο από έκδηλη είναι η αγωνία των μικρών κυρίως, επαγγελματιών που έμειναν για διαφορετικούς λόγους εκτός της οικονομική ενίσχυσης που παρείχε μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλε
υρό εκείνων που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως προέκυψε από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αρκετοί, δεν κάνει να λαμβάνουν αυτά τα χρήματα, με παραγωγικούς φορείς του τόπου να θέτουν εύλογα ερωτήματα και να ζητούν εκτός από διευκρινήσεις, δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση στην πορεία. Σε αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικά ήταν όσα τέθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, όπου παρενέβησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο λογιστής – φοροτεχνικός Γιώργος Ποδοχωρίτης και φυσικά, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Πελοποννήσου, Αντώνη Ψαράκης, ο οποίος απάντησε σε πολλά ερωτήματα ξεκαθαρίζοντας σε έναν μεγάλο βαθμό το… τοπίο. 
 Όπως είπε ο κ. Ψαράκης, η πρόσκληση αυτή που έληξε το Φεβρουάριο, έδωσε τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να αξιοποιήσει 40 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που αναλογικά με τον πληθυσμό είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Εκτός από εκείνους των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε, υπάρχουν κάποιοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη βάση που οριοθετήθηκε στο 37,15% όπως απερρίφθησαν λόγω ελλιπών δικαιολογητικών και δυστυχώς, ένας ακόμη μεγάλος αριθμός αιτήσεων που δεν εξετάστηκαν καν καθώς εξαντλήθηκαν τα χρήματα. Ο κ. Ψαράκης ξεκαθάρισε πως οι αυστηροί όροι διαδραμάτισαν καθοριστικής σημασίας ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης και τόνισε πως θα δοθεί δυνατότητα υποβολής ενστάσεων (πέντε ημερών) , καθώς επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει ένα νέο αντίστοιχο πρόγραμμα! Υπενθύμισε δε, πως από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουν διατεθεί περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ για τις δύο «Επιστρεπτέες Προκαταβολές», για μισθούς και κάλυψη αναλώσιμων υλικών στα Νοσοκομεία και φυσικά, το εν λόγω πρόγραμμα. 
 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, που στάθηκε στη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών ζήτησε στήριξη από νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας παράλληλα πως το Επιμελητήριο προσπάθησε να… ανέβει το ποσό σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο και ο λογιστής Γιώργος Ποδοχωρίτης, στάθηκε στην ανάγκη να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και να γίνουν σαφείς οι λόγοι που οι επαγγελματίες έμειναν εκτός και να δημιουργηθεί μια δεύτερη λίστα, καθώς όπως είπε, αν απορρίπτονται επαγγελματίες με υψηλές βαθμολογίες, χάνει το νόημά του το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here