Στην Πελοπόννησο οι 3 από τους 5 προορισμούς με αυτοκίνητο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Στην Πελοπόννησο οι 3 από τους 5 προορισμούς με αυτοκίνητο


Το τριήμερο που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού πλησιάζει, κι εμείς προετοιμαζόμαστε καταλλήλως κλείνοντας τις αποδράσεις μας σε πέντε ωραιότατους προορισμούς με αυτοκίνητο, αν ανήκετε σε εκείνους που διστάζουν ακόμη να μπουν σε αεροπλάνο και καράβι.

Κύμη, Eύβοια
Το καλοκαίρι ξεκινάει με την Εύβοια να παραμένει πάντα αγαπημένος προορισμός. Δαντελωτές παραλίας, κρυστάλλινα νερά, πλούσια βλάστηση, χωριουδάκια να ατενίζουν το υπέροχο γαλάζιο, η Εύβοια τα έχει όλα. Κι αν θέλετε κάτι που να σας θυμίζει νησί η Κύμη είναι ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με πανέμορφη θέα και νησιώτικη αύρα, που αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα.


Οι ντόπιοι την χαρακτηρίζουν «μπαλκόνι του Αιγαίου» καθώς διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά λιμάνια της χώρας, πυκνή βλάστηση και όμορφες παραλίες, αλλά και έντονη ζωή με ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η αρχιτεκτονική των σπιτιών καθώς σε πείσμα των καιρών, διατηρεί αρκετά στοιχεία από το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της περιοχής, με παλιά αναπαλαιωμένα σπίτια και αρχοντικά που εντυπωσιάζουν για τις περίτεχνες σιδεριές των μπαλκονιών, τα φουρούσια (κάτω μέρη των μπαλκονιών), τις κτητορικές επιγραφές τους κ.ά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Δημαρχείο, το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και το εντυπωσιακό παλιό αρχοντικό της οικογένειας Καραβοπούλου.

Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία Σουτσίνι με τα πεύκα της σήμα κατατεθέν ενώ υπάρχει και η παραλία Κύμης με την ψιλή άμμο και η Πλατάνα με το ψιλό βότσαλο. Εναλλακτικά υπάρχουν επίσης οι παραλίες του Στομίου, του Άη Γιώργη και της Μουρτερής, με τις απέραντες αμμουδιές.

 

Μονεμβασιά
Η Μονεμβασιά, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Ελληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που γεννήθηκε εδώ, σας προϊδεάζει ότι κάτι ιδιαίτερο σας περιμένει αφού μόλις αντικρίσετε την πέτρινη είσοδο του κάστρου θα καταλάβετε ότι ξεκινάει το ταξίδι για ένα δικό σας παραμύθι.

Μια πόλη, πλούσια με υπολείμματα της βασιλείας της, ως κύριο λιμάνι κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών, Ενετικών και Οθωμανικών αυτοκρατοριών. Όλες αυτές οι επιρροές είναι ορατές ακόμη και σήμερα στην καστρόπολη -όπως πολλοί την αποκαλούν– η οποία αποτελείται από δύο τμήματα. Το ένα είναι κτισμένο στο βράχο, όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν τα ερείπια κτισμάτων των βυζαντινών χρόνων. Το άλλο είναι η Κάτω Χώρα όπου βρίσκεται ένα ζωντανό κάστρο, καθώς οι κάτοικοι έχουν συντηρήσει τα σπίτια τους στην ίδια μορφή για τους τελευταίους 2-3 αιώνες.

Η θέα μέσα από το κάστρο κυριολεκτικά θα σας σαγηνεύσει. Από τη μια πλευρά απλώνεται το Μυρτώο Πέλαγος και από την άλλη η λακωνική γη. Πίσω από τα τείχη του κάστρου η πόλη… ζωντανεύει αφού εκεί βρίσκεται ο σύγχρονος πολιτισμός με εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, ξενοδοχεία.

Σίγουρα θα περπατήσετε πολύ στα λιθόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσετε τις βυζαντινές εκκλησίες και θα ζηλέψετε τα αρχοντικά με τις αψίδες. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το σπίτι του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, όπου βρίσκεται και η προτομή του.

 

Ναύπλιο
Μια old time classic επιλογή που πάντα φαντάζει δελεαστική, είναι το αγαπημένο Ναύπλιο. Απέχει ούτε δυο ώρες από τη Αθήνα και αποτελεί ιδανική επιλογή για εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης με τα επιβλητικά ενετικά και νεοκλασικά κτήρια, τα μουσεία, τα κάστρα, οι πεζόδρομοι με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και φυσικά τα αξιοθέατα της παλιάς πόλης, καθιστούν το Ναύπλιο έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς.

Το Παλαμήδι αποτελεί σημείο αναφοράς και αξίζει να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά για την πανοραμική θέα της παλιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από τα περίφημα 999 σκαλοπάτια ή με το αυτοκίνητο, αν δεν έχετε το κουράγιο. Το Μπούρτζι, το θαλάσσιο φρούριο που αποτελεί επίσης σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου μπορείτε επίσης να το προσεγγίσετε με το καραβάκι ή απλά να απολαύσετε τη θέα του απολαμβάνοντας τον καφέ σας σε ένα από τα μαγαζιά απέναντι.

Το κέντρο του Ναυπλίου είναι πραγματικά εντυπωσιακό και εμπνέει για βόλτες στα γραφικά στενά με τα επιβλητικά αρχοντικά. Αφού κάνετε την βόλτα σας στο κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, απολαύστε το μεσημεριανό σας στην ιστορική λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, που αποτελεί το κέντρο της παλιάς πόλης που θυμίζει ιταλική piazza. Το απογευματάκι εξερευνήστε το Ναύπλιο με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Ομως και οι παραλίες στο Ναύπλιο ικανοποιούν όλα τα γούστα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κοσμοπολίτικες των νησιών. Μικρές, μεγάλες, βοτσαλώτες, αμμώδεις, οι περισσότερες έχουν μεγάλο μήκος ακτογραμμής χωρίς να συνωστίζεται ο ένας πάνω στον άλλον. Καλές επιλογές είναι η Καραθώνα, το απομονωμένο Καστράκι και το Κονδύλι

Λευκάδα
Κλασικός και κοσμοπολίτικος προορισμός αν η αύρα του νησιού σας έχει λείψει πολύ και δεν κρατιέστε μέχρι τη επίσημη καλοκαιρινή άδεια. Ο λόγος για τη Λευκάδα που συνδυάζει άψογα στοιχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις ομορφιές ενός νησιού.

Αφού λοιπόν θα βρεθείτε στη Λευκάδα επιβάλλεται να γνωρίσετε τις παραλίες του νησιού με τα κρυστάλλινα νερά. Το Κάθισμα είναι ιδανικό για θαλάσσια σπορ, ενώ η εξωτική παραλία των Εγρεμνών και το διάσημο Πόρτο Κατσίκι είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιλογές για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές. Αν είστε λάτρεις του windsurfers και kite surfers τότε η παραλία του Άι-Γιάννη και η Βασιλική, είναι ό,τι πρέπει!

 

Η Λευκάδα φημίζεται επίσης για τις μοναδικές της γεύσεις. Βουνό και θάλασσα συνδυάζουν ένα γαστρονομικό μωσαϊκό. Από καλαμάρι γόνο μέχρι φρυγαδέλι και από ξιφία μέχρι αρνί στις κληματόβεργες. Στο Νυδρί, πρώην ψαροχώρι, που έχει μετεξελιχθεί στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε το βράδυ το ποτάκι σας αλλά και τις βόλτες σας.

 

Πόρτο Χέλι
Κοντινό, κοσμικό, με ωραίες παραλίες και πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, το Πόρτο Χέλι είναι ένα κουκλίστικο φυσικό λιμάνι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε από την πίεση των τελευταίων μηνών.

Βρίσκεται μόλις 180 χλμ. από την Αθήνα ενώ ακόμη και το roadtrip είναι απολαυστικό καθώς περνάτε μέσα από το δάσος του Σοφικού, μια όμορφη διαδρομή που οδηγεί στην γέφυρα προς αρχαία Επίδαυρο όπου στρίβετε δεξιά ακολουθώντας τη σήμανση προς πόρτο Χέλι. Μπορεί από εκείνο το σημείο ο δρόμος να δυσκολεύει καθώς έχει πολλές στροφές ωστόσο ο προορισμός θα σας αποζημιώσει.

Οι παραλίες είναι όλες με πεντακάθαρα διάφανα νερά, άψογα οργανωμένες ή μη και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι. Πιο γνωστή είναι η παραλία της Χηνίτσας με την ξανθιά άμμο, το Κουνούπι με τα λευκά βότσαλα, ο Άγιος Αιμιλιανός που απλώνεται κάτω από τον λόφο με το ομώνυμο εκκλησάκι και την υπέροχη θέα στην περιοχή αλλά και η Κόστα με θέα τις Σπέτσες. Από εκεί μπορείτε να πεταχτείτε στο νησί καθώς θα σας πάρει μόλις λίγα λεπτά.

Ομως το Πόρτο Χέλι φημίζεται επίσης για τη νυχτερινή ζωή για κάθε γούστο καθώς τις γευστικές στάσεις για φρέσκο ψαράκι. Επιβάλλεται επίσης να επισκεφτείτε το χωριό Τραχειά. Ακόμη και τυχαία να περάσετε από εκεί, σίγουρα θα κάνετε μια στάση καθώς οι μυρωδιές από φρέσκο ψωμί θα σας συνεπάρουν. Οι κάτοικοι του χωριού κρατούν ζωντανή την παράδοση του ψωμιού και διατηρούν αρκετούς παραδοσιακούς φούρνους. Και το κεφαλοτύρι όμως αλλά και τα ψητά κρέατα θα σας γαργαλίσουν επίσης τη μύτη.

iefimerid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here