Καταγράφηκαν 76 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Καταγράφηκαν 76 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 76 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου

Posted: 12 May 2021 10:21 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.489.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 12 Μαΐου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.489, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 369.554 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.616 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (61,5% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.226 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +8,16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 357 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου καταγράφηκαν 76 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.871.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 20, στην Π.Ε. Αρκαδίας 28, στην Π.Ε. Κορινθίας 21, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 114 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 26, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 39 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 18 (το 1 σε ΜΕΘ).

Με διαδικτυακή εκδήλωση καλωσορίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν

Posted: 12 May 2021 10:20 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσορίζει το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και βάζει τη δική της σφραγίδα με μια ξεχωριστή δράση.

Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαΐου, στις 10 το πρωί, συνεισφέροντας στην όλη προσπάθεια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, η Περιφέρεια οργανώνει μια ποικιλόμορφη εκδήλωση, βάζοντας ορισμένα σημεία αναφοράς στον χάρτη της Πελοποννήσου. Θέλοντας να αναδείξει με αυτόν τον τρόπο πέρα από τις μοναδικές ομορφιές της και την εναλλακτικότητα των δραστηριοτήτων που μπορεί κανείς να απολαύσει στα μέρη της.

Για πρώτη φορά, σε “ζωντανές” διαδοχικές συνδέσεις θα εξελιχθεί μια δράση -διάρκειας μιας ώρας- που θα εκτείνεται σε κάθε νομό. Ενα νοητό ταξίδι που ξεκινά από την Κορινθία, ακολουθεί μια διαδρομή που περνά από Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και έχει ως τελευταίο σταθμό τη Μεσσηνία.

Στη διάρκειά του θα γνωρίσουμε περιοχές και δραστηριότητες που θα εξελίσσονται, όπως bungee jumping, περιπατητικό τουρισμό, ποδήλατο βουνού, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, rafting, κατάβαση φαραγγιών, αναρρίχηση, πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, θαλάσσιο κανό, ιππασία και άλλες εκπλήξεις στις απ’ ευθείας συνδέσεις με τις περιοχές.

Ανθρωποι που δραστηριοποιούνται στον κάθε χώρο θα μεταδώσουν εμπειρίες, αλλά και συμβουλές, για το πώς μπορούμε να απολαύσουμε με ασφάλεια αυτού του είδους τις δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται η Περιφέρεια και η χώρα μας.

Συγκεκριμένα από τις 10 έως τις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ελεύθερα -μέσω των καναλιών Youtube και Facebook της ιστοσελίδας Μythical Peloponnese της Περιφέρειας Πελοποννήσου-, δράσεις που δημιουργούν συναισθήματα και εμπειρίες δεμένες με την Ελλάδα και τις οποίες μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης επιλέγοντας το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας ως προορισμό.

“Προβάλλουμε τους φυσικούς μας πόρους με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και δημιουργούμε τουριστικά προϊόντα και μοναδικές επιλογές για όλους τους επισκέπτες. Σας περιμένουμε σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος, όπως και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, θα χαιρετίσει την πιο πάνω εκδήλωση.

Επίδειξη τεχνικών για αποτελεσματικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο έγινε σήμερα, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Posted: 12 May 2021 10:18 AM PDT

Επίδειξη νέων τεχνικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση φθαρμένων ασφαλτοταπήτων και για την επούλωση λάκων, παρουσία των διευθυντών Τεχνικών Εργων από όλες τις Π.Ε., παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκα, σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου.

Οι εν λόγω τεχνικές αφορούν, αφ’ ενός την εκτόξευση ασφαλτομίγματος ψυχρού τύπου και αφ’ ετέρου ριπές σφαιριδίων για την αντιμετώπιση ολισθηρότητας.

Η Περιφέρεια, δήλωσε ο περιφερειάρχης, προετοιμάζει εργολαβία για ανάλογες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην ασφάλεια της κυκλοφορίας στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, αφού εξεταστούν προηγουμένως όλα τα στοιχεία.

Εργολαβία αποκατάστασης των βλαβών στη Μονή Καλτεζών υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 12 May 2021 10:14 AM PDT

Σύμβαση προϋπολογισμού 160.000 ευρώ για το έργο αποκατάστασης των ζημιών στα κτήρια της Μονής Καλτεζών υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου.

Η εν λόγω εργολαβία έχει ως αντικείμενο την επείγουσα αντιμετώπιση των σημαντικότατων άμεσων προβλημάτων στη δυτική – νοτιοδυτική πτέρυγα της μονής, μέρος από την τοιχοποιία και την στέγη της οποίας κατέρρευσε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα μία ακόμα εργολαβική σύμβαση, προϋπολογισμού 24.400 ευρώ, με αντικείμενο την τσιμεντόστρωση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Γαρέας.

Τηλεδιάσκεψη για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων

Posted: 12 May 2021 10:12 AM PDT

Η διαμόρφωση οδών πρόσβασης τόσο προς τους χώρους μεταφόρτωσης όσο και σε αυτούς της επεξεργασίας των απορριμμάτων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

“Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Γρήγοροι οι ρυθμοί υλοποίησης των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 12 May 2021 10:11 AM PDT

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Οι σχετικές εργασίες περιλαμβάνουν νέους ασφαλτοτάπητες,  διαγραμμίσεις, στηθαία ασφάλειας και σήμανση των οδών.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες  υλοποιούνται εργασίες στα εξής σημεία του οδικού δικτύου της Λακωνίας:

α) Ε.Ο. Σπάρτης – Καλαμάτας, σε ολισθηρό τμήμα της οδού πριν την Τρύπη

β) Ε.Ο. Σπάρτης – Μονεμβάσιας και συγκεκριμένα σε τμήματα πεπαλαιωμένων καταστρωμάτων της ευθείας  Μολάοι – Συκιά, τμήμα που διέρχεται πλησίον παράκαμψης Αγγελώνα καθώς και στην περιοχή της Κεραμωτής. Θα ακολουθήσουν εργασίες σε τμήμα της εισόδου της  Μονεμβασιάς.

Επίσης, μέσα από τις ενεργές εργολαβίες συντηρήσεως των οδών της Π.Ε. Λακωνίας, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα καθίζησης της οδού μετά τη γέφυρα του Βασιλοποτάμου, στον Δήμο Ευρώτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των πιο πάνω έργων δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα έργο συντήρησης των εθνικών οδών, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, μέσα από το οποίο ο η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων προσπαθεί να βελτιώσει προβληματικά τμήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις  προτεραιότητες που θέτουν οι υποδείξεις της Τροχαίας, για τα επικίνδυνα σημεία, καθώς και οι αυτοψίες των μηχανικών της Π.Ε. Λακωνίας.

Διενέργεια δειγματοληπτικού τεστ για την covid-19 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 12 May 2021 10:07 AM PDT

Αρνητικά αποδείχθηκαν στο σύνολό τους τα αποτελέσματα των 99 rapid tests για την covid-19, τα οποία με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη -και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας-, διενεργήθηκαν σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη.

Τα εν λόγω τεστ διενεργήθηκαν, σε υπαλλήλους τόσο της Π.Ε. Λακωνίας, όσο και του Δήμου Σπάρτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και του ΚΕΣΥ Λακωνίας, οι υπηρεσίες των οποίων φιλοξενούνται στο κτήριο του Διοικητηρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, που υποβλήθηκε και ο ίδιος σε δειγματοληπτικό τεστ, αφού ευχαρίστησε την Σταθούλα Αραχωβίτη, υπεύθυνη συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Σπάρτης, καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Π.Ε. Λακωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας σαφώς προκαλεί σε όλους μας αισιοδοξία, αλλά δεν σηματοδοτεί και τη λήξη της πανδημίας. Αντιθέτως, θα πρέπει να μας κρατά σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση. Συνεπώς, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση της νόσου Covid-19. Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θέτοντας την ασφάλεια των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού ως άμεση προτεραιότητα”.

Αυτοψία σε εργολαβία βελτίωσης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 12 May 2021 10:06 AM PDT

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στους επαρχιακούς δρόμους Κιάτο – Διμηνιό – Στύλια – Παναρίτι – Μάννα και Δερβένι – Ροζενά – Φενεός, έργο προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.

Αυτοψία στην περιοχή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, καθώς και τους προέδρους Μάννα Δ. Τζαβέλλα και Παναριτίου Α. Πιτσαδιώτη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη ΔΡΑΣΗ 4.1.2. “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας”

Posted: 12 May 2021 06:14 AM PDT

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος»

 

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ:

Πρόσκληση 4.1.2 (ΑΔΑ ΩΣ694653ΠΓ-ΧΑ9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here