«Ανακυκλώνοντας την ιστορία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Ανακυκλώνοντας την ιστορία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας

Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ομάδα του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, σε συνεργασία με τη ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, διοργανώνει εικαστική έκθεση με τίτλο «Ανακυκλώνοντας την Ιστορία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή. Με μια καλλιτεχνική ματιά επηρεασμένη από τη σύγχρονη πραγματικότητα, οι δημιουργοί πάτησαν στο παρελθόν, στα εκθέματα του Μουσείου και δημιούργησαν έργα από υλικά που πετάμε στην καθημερινότητα μας. Τα μέλη του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ καταπιάστηκαν με τα ευρήματα του Μουσείου, μελέτησαν και με την βοήθεια της εθελόντριας εικαστικού Αστάρτης Μαρκοπούλου, γέννησαν νέα έργα, με στόχο να ανοιχθεί ένας διάλογος ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο.
Έτσι δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός σε σχέση με τα «παλιά», τα χρησιμοποιημένα ή «άχρηστα» αντικείμενα, ένας διάλογος σε σχέση με το αντικείμενο, πως δηλαδή από κάτι που θεωρείται άχρηστο μπορεί να παραχθεί κάτι αξιόλογο, ακόμα και τέχνη. Τα μέλη της εικαστικής ομάδας καλούν τους νέους ανθρώπους μεταδίδοντας τη δική τους γνώση και δείχνοντας πως το μουσείο δεν είναι αποκλειστικά χώρος για διανοούμενους ή ιστορικούς, αλλά μπορεί να δώσει έρεισμα για δημιουργία και καλλιτεχνική έμπνευση σε όσους το αναζητούν. Μια πρωτοβουλία αξιόλογη από κάθε πλευρά που αξίζει της προσοχής μας. Ανακυκλώνοντας την ιστορία την κατανοούμε καλύτερα για να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα 13.30 – 20.00 και καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Ένας ακόμα λόγος να επισκεφθεί κανείς το πολύ σημαντικό Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here