«Καμπανάκι» στον «Μορέα» από τα μειωμένα έσοδα στην Ε.Ο. Κόρινθος-Καλαμάτα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Καμπανάκι» στον «Μορέα» από τα μειωμένα έσοδα στην Ε.Ο. Κόρινθος-Καλαμάτα

Μέχρι προ ολίγου χρονικού διαστήματος ο Μορέας (Ελλάκτωρ, J&P ΑΒΑΞ, Intrakat), δηλαδή ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα θεωρούνταν… υπεράνω υποψίας καθώς είναι το πλέον προχωρημένο έργο και είχε βγει εκτός του πακέτου των τεσσάρων άλλων συμβάσεων που αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικά ή τεχνικά ζητήματα. Ωστόσο, αν ευσταθούν τα όσα κυκλοφορούν στην εργοληπτική πιάτσα, φαίνεται ότι και η εν λόγω κοινοπραξία αντιμετωπίζει προβλήματα που ωστόσο, έχουν κρατηθεί σε… χαμηλούς τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες και στο έργο αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της δραστικής μείωσης των χρηματοροών, δηλαδή των εσόδων από τα διόδια, τα οποία, επιπρόσθετα, συνδέονται και με άλλες παραμέτρους, όπως ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της χώρας, ο πληθωρισμός κ.λ.π.
Κατά τις πληροφορίες λοιπόν της αγοράς, από την Ε.Ε. και την ΕΤΕπ φέρεται να τίθεται ζήτημα για το κυκλοφοριακό και χρηματοδοτικό μοντέλο του αυτοκινητόδρομου με τις Βρυξέλλες να βάζουν ερωτηματικά για τις προβλέψεις όσον αφορά τις ροές του project Αν μάλιστα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλος ευρωπαϊκός φορέας θέσει εντονότερα το θέμα της αλλαγής του χρηματοδοτικού σκέλους, τότε μοιραία πάμε και για το εν λόγω έργο προς αλλαγή της σύμβασης και θα πρέπει αυτή να εγκριθεί από την Ε.Ε. και μετά να περάσει από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here