Πρυτάνεις: Σε αδυναμία λειτουργίας 8 ΑΕΙ λόγω διαθεσιμότητας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πρυτάνεις: Σε αδυναμία λειτουργίας 8 ΑΕΙ λόγω διαθεσιμότητας

Για συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στα οκτώ πανεπιστήμια που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας κάνει λόγο με απόφασή του το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη λήγει για τις διοικήσεις των ΑΕΙ η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ της λίστας με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. «Η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία, στα περισσότερα πανεπιστήμια, είναι πλέον σχεδόν καθολική, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας.
Επιπλέον, σε ορισμένα από αυτά τα Ιδρύματα και η ακαδημαϊκή λειτουργία καθίσταται αδύνατη, εξαιτίας της παράλληλης απεργίας των μελών ΔΕΠ» αναφέρεται στην απόφαση των πρυτάνεων. Παράλληλα, το συντονιστικό όργανο της Συνόδου παραθέτει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οκτώ πανεπιστήμια πέραν αυτών που έχουν προκύψει από τη διαθεσιμότητα, όπως οι μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και η περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς. Το συντονιστικό όργανο ανακοίνωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν εδώ και καιρό ζητήσει συνάντηση και διάλογο με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων να επιλυθεί στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής δεοντολογίας. «Αντ΄αυτού προέκυψε το έγγραφο του υπουργού Παιδείας προς τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, διαπιστώνει καθυστέρηση στην αποστολή των σχετικών πινάκων συνδρομής κριτηρίων του διοικητικού προσωπικού και ζητά από τους εισαγγελείς να επισημάνουν στα πανεπιστήμια τις κατά νόμο υποχρεώσεις τους, υπογραμμίζοντας τις ποινικές ευθύνες που θα επιφέρει το ενδεχόμενο που αυτό δεν μπορέσει να καταστεί εφικτό» επισημαίνεται, ενώ τονίζεται ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει συμβεί διοίκηση πανεπιστημίου να μην έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here