«Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου θα αποτελέσει την ενιαία καλλιτεχνική έκφραση της Πελοποννήσου» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

«Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου θα αποτελέσει την ενιαία καλλιτεχνική έκφραση της Πελοποννήσου»

«Η ενίσχυση των υποδομών των φιλαρμονικών και των χορωδιών θα λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο των πολιτιστικών δρώμενων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 με τους εκπροσώπους των φιλαρμονικών και των χορωδιών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποστήριξης των πολιτιστικών υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ιδιαίτερα ότι «υλοποιούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού σε πολύ δύσκολους καιρούς, ιδίως μάλιστα όταν αρχικά μας είχαν αποκλείσει αυτή τη δυνατότητα. Με την επιμονή μας και το σχεδιασμό μας επιτύχαμε να δημιουργήσουμε κωδικό στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, ώστε να χρηματοδοτήσουμε την ενίσχυση αυτών των δομών».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι «βασική μας φιλοσοφία είναι να ενισχύσουμε τις δομές του πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Προετοιμαζόμαστε, ωστόσο, ήδη για να βρούμε και άλλους τρόπους χρηματοδότησης της λειτουργικότητας των δομών αυτών, προκειμένου να ενισχύσουμε την παραγωγή του εγχώριου πολιτιστικού προϊόντος». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης τη θέσπιση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου, «ούτως ώστε να έχουμε μια πιο οργανωμένη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και ενιαία καλλιτεχνική έκφραση στην Πελοπόννησο. Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστούμε και μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το φεστιβάλ αυτό». Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Νικολάκου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση των πολιτιστικών υποδομών που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες και ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, «καθιστώντας παράλληλα τον πολιτισμό προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο και ιδίως στη νέα γενιά», ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, που έχει αναλάβει το πρόγραμμα αυτό, και τις Δημοτικές αρχές.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Απόστολος Παπαφωτίου αναφέρθηκε στον πολιτισμό, ως όχημα εξόδου από την κρίση, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο συνολικό έργο πολιτισμού που επιτελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την πληθώρα των παρεμβάσεων στους αρχαιολογικούς χώρους, ούτως ώστε να αποτελέσουν αυτοί ξανά εστίες πολιτιστικής δημιουργίας. DSC_2972[1] Εκπρόσωποι των χορωδιών και των φιλαρμονικών στις τοποθετήσεις τους ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία της αυτή, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η χρηματοδότηση αυτή έχει καθαρό ανταποδοτικό χαρακτήρα, θα αναδείξει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του πολιτισμού και θα λειτουργήσει ευεργετικά στην ανάπτυξη του χορωδιακού τουρισμού. Σημείωσαν μάλιστα ότι είναι η μοναδική τέτοια δράση που γίνεται στην Ελλάδα, σε μια εποχή που ο πολιτισμός πλήττεται ιδιαίτερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here