Κατεπείγουσα έρευνα και στα ληξιαρχεία της Μεσσηνίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κατεπείγουσα έρευνα και στα ληξιαρχεία της Μεσσηνίας

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΠΡΑΞΕΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗΤης Βίκυς ΒετουλάκηΚατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα στα ληξιαρχεία της Μεσσηνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γέννησης μόνο με υπεύθυνες δηλώσεις, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, μετά το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα Καλαμάτας θα αφορά και στα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της αρπαγής ανηλίκων και των παράνομων υιοθεσιών.
Κατεπείγουσα έρευνα
Ενημερώνοντας τα Εφετεία της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι η περίπτωση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στα χέρια τσιγγάνων μπορεί να μην είναι μεμονωμένη, καθώς ενδέχεται να συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Κι αυτό πρέπει να τύχει διερεύνησης.
Μάλιστα, εξηγεί ότι αυτό οφείλεται πιθανώς στην ευχέρεια που έχει δώσει ο νομοθέτης να καταχωρούνται γεννήσεις παιδιών μόνο με υπεύθυνες δηλώσεις.
Επίσης, ζητά από τους εισαγγελείς και τους αντιεισαγγελείς να ερευνήσουν προσωπικά τις υποθέσεις, με αναζήτηση στοιχείων από τα κατά τόπους ληξιαρχεία. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γέννησης με βάση απλές υπεύθυνες δηλώσεις από τις αρχές του 2008 έως σήμερα. Σε περίπτωση, δε, που διαπιστωθούν τέτοιες πράξεις, να διερευνηθεί περαιτέρω η πιστότητά τους.
Έλεγχος στα ληξιαρχικά βιβλία
Επιπλέον, ζητά να διερευνηθούν αν έχουν τελεσθεί αξιόποινες πράξεις, όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες ή έχουν χρησιμοποιηθεί ληξιαρχικές πράξεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων.
Παράλληλα, να γίνει επείγουσα έκτακτη επιθεώρηση των ληξιαρχικών βιβλίων γεννήσεων που καταχωρήθηκαν με υπεύθυνες δηλώσεις από το 2008 έως και σήμερα.
Η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Καλαμάτας θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ το αντίστοιχο θα συμβεί και στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας, καθώς πλέον ο έλεγχος εκτείνεται στα ληξιαρχεία όλης της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια υπόθεση είχε απασχολήσει τη Μεσσηνία, όταν στη δεκαετία του 1990 αποκαλύφθηκε ότι τότε κοινότητα είχε μετατραπεί σε βιομηχανία έκδοσης πλαστών εγγράφων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την απαλλαγή από το Στρατό.
Άτομα από σχεδόν όλη τη χώρα, κυρίως τσιγγάνοι, αλλά και καλλιτέχνες, είχαν εφοδιαστεί από τη συγκεκριμένη κοινότητα πλαστά πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που ανέφεραν ότι ήταν πολύτεκνοι. Έτσι, είχαν καταφέρει είτε να απαλλαγούν τελείως από τη στρατιωτική τους θητεία είτε να την υπηρετήσουν αρκετά μειωμένη.
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here