Διαφωνεί το Επιμελητήριο με απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Διαφωνεί το Επιμελητήριο με απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών

Αντίθετο στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρός του, Δ. Μανιάτης, στον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα Όπως επισημαίνει ο κ. Μανιάτης, «αν υλοποιηθεί, αυτόματα για τον επιχειρηματία θα σημαίνει αιφνίδιο “φορολογικό θάνατο”, αφού χωρίς αυτόν δε θα μπορεί να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις του». Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αναφέρει πως «πρέπει να προωθείται η ένταξη των φοροοφειλετών στη διαδικασία της ρύθμισης, ώστε τα κρατικά ταμεία να συνεχίζουν να εισπράττουν τις δόσεις από τους οφειλέτες, αλλά και οι επιχειρήσεις να συνεχίζουν να λειτουργούν προς όφελος του Δημοσίου – Ασφαλιστικών Ταμείων και, κυρίως, του κοινωνικού συνόλου.
Η πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ, για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ, και στη συνέχεια να ισχύσει για φοροοφειλέτες με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμιζόμενες οφειλές, προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτήματα». Προτείνει, δε, έναν άλλον τρόπο πίεσης για την είσπραξη των οφειλομένων: αν το υπουργείο υιοθετούσε μηνιαία ηλεκτρονική παρακολούθηση του ΑΦΜ, μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών, με διαδικασία αυτόματης ένταξης των φοροοφειλετών στη ρύθμιση των 48 δόσεων, θα περιοριζόταν η απώλεια εσόδων του Δημοσίου από φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here