ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ !!! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ !!!

ΤΟ αναδημοσιεύσαμε από το πατρινό gnomip.gr ρεπορτάζ για τη συνάντηση 25 επωνύμων στο Βλάση, στο σπίτι του πρώην Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσου Αποστολόπουλου.
Το ψάξαμε λίγο παραπάνω για να πληροφορηθούμε τα συζητηθέντα.
Επιβεβαιώθηκε το γεγονός της συνάντησης. Δεν πρόκειται για μια ακόμη πολιτική κίνηση από τις πολλές που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Δεν ήταν, όμως, και τυχαία…
Το θέμα της συνάντησης ήταν η ενοποίηση της τριχοτομημένης σήμερα Πελοποννήσου, όπου διοικητικά δυο νομοί, η Αχαΐα και η Ηλεία ανήκουν στη Δυτική Ελλάδα και ένα κομμάτι της Αργολίδας, η Τροιζηνία, στην Αττική.
Συγκεντρώθηκαν λοιπόν 25 άτομα από όλη την Πελοπόννησο (και όχι απ΄ όλη την Ελλάδα όπως γράφτηκε) προκειμένου να διαμορφώσουν πρόταση διοικητικής ενοποίησης της Πελοποννήσου και να την στείλουν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας ταυτόχρονα τη στήριξή της από τους Περιφερειάρχες Πέτρο Τατούλη και Απόστολο Κατσιφάρα, τους συμμετέχοντες στα Περιφερειακά Συμβούλια, τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, όλους τους πολίτες.
Δεν μάθαμε αν κατάφεραν να καταλήξουν σε ολοκληρωμένη πρόταση, γιατί μας είπαν ότι υπήρξαν και ενστάσεις για το χρόνο της πρωτοβουλίας. 
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν.
 Πάντως, αυτή η ιστορία έρχεται από παλιά και παρά τις προσπάθειες πολλών Πελοποννησίων δεν καρποφόρησε αφού οι κυβερνήσεις του Κώστα  Σημίτη, του Κώστα  Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου δεν είχαν την πολιτική βούληση να ικανοποιήσουν ένα τέτοιο αίτημα που θέλει το νησί του Πέλοπα ενιαίο και όχι τριχοτομημένο.
Τώρα το αίτημα έρχεται στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, σε μια διαφορετική συγκυρία που λέει τέρμα οι σκοπιμότητες, εδώ και τώρα μεγάλες αλλαγές.
Ότι δεν κατορθώθηκε με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» λέτε να γίνει τώρα, λίγους μήνες πριν από τις Περιφερειακές εκλογές; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here