Η Ευρώπη των Περιφερειών θα πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό όραμα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η Ευρώπη των Περιφερειών θα πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό όραμα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κυβέρνησης του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Ντύσσελντορφ, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου μεταξύ άλλων τόνισε «Η χώρα μας θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση, στηριζόμενη πρωτίστως στη μεγάλη προσπάθεια των πολιτών της, αλλά και στην υποστήριξη των Ευρωπαίων φίλων της» Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε με συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσσελντορφ και στην οποία έλαβαν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη του κρατιδίου της Γερμανίας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας και του Ελληνικού Προξενείου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο πλευρών για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, για την ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, αλλά και για κοινές πολύπλευρες δράσεις και σε άλλους τομείς της οικονομίας της κοινωνίας και του πολιτισμού. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην πολιτική διάσταση της συνεργασίας και στη δυνατότητα που δόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να πραγματοποιήσει μια τέτοια εκδήλωση στην έδρα του κρατιδίου. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε από την καγκελαρία εκδήλωση αφιερωμένη σε άλλη χώρα σε κτίριο της και ιδίως στην έδρα της Κυβέρνησης.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε επίσης την Πρωθυπουργό του κρατιδίου κ. Hannelore Kraft για τη στήριξή της, αλλά και τον Υπουργό Προεδρίας του κρατιδίου κ. Franz-Josef Lersch-Mense. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε επίσης τους Υπουργούς κ.κ. Angelica Schwall – Duren και Johannes Remmel που επισκέφθηκαν τα περίπτερα της Πελοποννήσου στην έκθεση της Anuga και εκφράστηκαν ιδιαίτερα θερμά για τα πελοποννησιακά προϊόντα. «Η πολιτική βούληση των δύο πλευρών να συνεργαστούν έχει αποδώσει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί επ’ ωφελεία και των δύο» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε τον πολιτισμό ως το συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. «Η Ευρώπη των Περιφερειών και των λαών θα πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό και πολιτικό όραμα, με κυρίαρχα στοιχεία τη συνοχή, την αλληλεγγύη και τη φιλία. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να επαναδιαπραγματευθούν την στόχευση της ενωμένης Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν απλά ένα κοινό νόμισμα, αλλά πολύ περισσότερα. Υπήρξε και οφείλει να συνεχίσει να συνιστά μια κοινή στάση απέναντι στην ανθρωπότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, ιδίως μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφορές έκανε ακόμη ο Περιφερειάρχης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η Γερμανία στις δεκαετίες του 80-90 και στις δικές της αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου υποδέχθηκε ο Franz-Josef Lersch-Mense, Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και αναπληρωτής Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και την εξέλιξη της συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μετέφερε το μήνυμα της Πρωθυπουργού για την ανάγκη εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο πλευρών. «Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε εκδήλωση για άλλη χώρα , δήλωσε ο κ. Mense και πρόσθεσε ότι λυπάται που δεν μπόρεσε να επισκεφθεί και ο ίδιος την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στη Γερμανίδα Υπουργό κα Duren κατά την πρόσφατη επίσκεψή της. Διατύπωσε επίσης τη βούληση της κυβέρνησης του κρατιδίου για να γίνουν επόμενα βήματα στην συνεργασία για την ανάπτυξη πολύπλευρων σχέσεων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού, της ενέργειας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ο κ. Mense αναφέρθηκε στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα και στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολικού οράματος εστιάζοντας στον καθοριστικό ρόλο των περιφερειών για την επιτυχία του. Εξέφρασε τέλος την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε αποστέλλοντας επιστολή στην πρωθυπουργό, για την έναρξη αυτής της συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here