Ελληνικά δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το σουβλάκι. Ελληνικό μπορεί να είναι και το «σημαντικότερο γεύμα της ημέρας», το πρωινό. Η παλιά καλή συνήθεια που είχε ατονίσει με σνακς, τσιγάρο και ένα καφέ «στο πόδι», επανέρχεται κάνοντας στροφή προς τα εγχώρια προϊόντα. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», μιας πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) που κλείνει τρία χρόνια και επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής μας κουζίνας.Τα ξενοδοχεία με το σήμα του «Ελληνικού Πρωινού» δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν τους εκατοντάδες μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία λέει ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στα εισαγόμενα προϊόντα, στα φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής και στις κονσέρβες. «ΟΧΙ» στη μεταποίηση μαγειρεμένου φαγητού και στο βιομηχανοποιημένο ψωμί και, φυσικά, «ΟΧΙ» στο σερβίρισμα προϊόντων μετά την ημερομηνία λήξης.
Τα ενταγμένα στο πρόγραμμα ξενοδοχεία είναι ήδη 167 και το κάθε πρωινό γίνεται η έκφραση του τόπου που βρίσκεται το εκάστοτε ξενοδοχείο. Ο Γιώργος Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνος του προγράμματος σημειώνει ότι «ο στόχος είναι η συμμετοχή στο “Ελληνικό Πρωινό” 300 ξενοδοχείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα εξαιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2015».
Τι περιλαμβάνει πρακτικά η πρωτοβουλία του «Ελληνικού Πρωινού»; Πρώτες ύλες διαλεγμένες από παραγωγούς, απλούς συνδυασμούς τροφών, φυσικές πρώτες ύλες και υγιεινά πιάτα μαγειρεμένα απλά και ελαφριά. Έτσι θα γνωρίσουμε καλύτερα το κατίκι Δομοκού, το πηχτόγαλο Χανίων, την κοπανιστή Κυκλάδων, το γαλοτύρι, το ανεβατό Γρεβενών, το μανούρι, τη μυζήθρα, τον τελεμέ, τη σφέλα και τη γραβιέρα Νάξου. Δεν είσαι φίλος των γαλακτοκομικών; Γιατί δεν δοκιμάζεις αντί για κρουασάν κάποιο παραδοσιακό παξιμάδι; Μήπως σου άνοιξε η όρεξη για σταφιδόψωμο; Γνώρισε το πατατόψωμο Αρκαδίας, το απαλό ψωμί Ανάφης, το λιόψωμο Πηλίου, το ζαφοριαστό Σαντορίνης.
Post Top Ad
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013
Όταν το ελιόψωμο «νικάει» το κρουασάν αλά Ελληνικά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΜΑΠΑ..ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ- ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ
Πώς αντιδρούν βιομήχανοι και σούπερ μάρκετ στις προτάσεις για την μείωση των τιμών – Τι λένε για τον ΦΠΑΜε σκεπτικισμό και ποικίλες αντιδράσεις υποδέχθηκε η αγορά τα νέα μέτρα του υπουργείου...Ληξιπρόθεσμα χρέη: Μπαράζ κατασχέσεων σε οφειλέτες του Δημοσίου και στην Πελοπόννησο
Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών το πρώτο εξάμηνο του 2023 βρίσκεται μια ανάσα από τα 105 δισ. ευρώΗ έξαρση της ακρίβειας που συρρικνώνει τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των...Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και στο μεγαλύτερο τμήμα της Αρκαδίας
Κατηγορίες: Δελτία ΤύπουΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και στο μεγαλύτερο τμήμα της Αρκαδίας προβλέπεται αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου, σύμφωνα...ΕΠΑΦΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ FOOD STORIES
Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού Λ. ΜενδώνηΚατηγορίες: Δελτία ΤύπουΤα ήδη εν...Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες
Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχεςΚατηγορίες: Δελτία ΤύπουΣύσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου