17 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

17 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Λιμενάρχη Ναυπλίου και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου

Posted: 05 Jan 2021 09:52 AM PST

Τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου πλωτάρχης Παναγιώτης Κοντός και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τάσος Ζαφείρης.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής αυτής επίσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Μαλτέζος είχε την ευκαιρία να θέσει στον Λιμενάρχη σημαντικά ζητήματα, ενώ όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για αγαστή συνεργασία και στενή επαφή προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στη διενέργεια των συστηματικών ελέγχων τήρησης των μέτρων αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού covid-19 στους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού, εξ αφορμής της αύξησης των κρουσμάτων στην Αργολίδα το τελευταίο διάστημα.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Posted: 05 Jan 2021 09:51 AM PST

Τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα την νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες αναβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όπως επίσης και για την διενέργεια σε αυτό των απαραίτητων τεστ ανίχνευσης της vovid-19 στους εκπαιδευτικούς, εν όψει της επικείμενης επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Περαιτέρω, ο Δ. Λαμπρόπουλος ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για την μέχρι τώρα πορεία των rapid test που έχουν διενεργηθεί από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τόσο αυτών που αφορούν τους εργάτες γης από τρίτες χώρες, όσο και αυτών που αφορούν  άλλες κατηγορίες.

Από την πλευρά του, ο Στ. Αναστασόπουλος, επισήμανε την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα στην περιοχή της Τριφυλίας, ευχόμενος στον Δ. Λαμπρόπουλο και σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας “να έχουν δύναμη, για να μπορούν να υποστηρίξουν τους συμπολίτες μας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω της πανδημίας, χρονική περίοδο”.

Καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Posted: 05 Jan 2021 09:50 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 928.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 5 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141.453, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.517 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.416 (30,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 83,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.999 (59,4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 17, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.483.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 7, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Εξ άλλου, μέχρι και χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 36 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 7 (3 ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 6 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 13 (2 ΜΕΘ).

Σημαντική συνεισφορά πόρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ενίσχυση των δομών υγείας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες

Posted: 05 Jan 2021 09:50 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια, μέσω του ΠΕΠ / ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενισχύσει και να συνδράμει τις δημόσιες δομές υγείας και τον ιατρικό κόσμο, στον αγώνα που δίνουν εναντίον του νέο κορονοϊού covid-19.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι σχετικά χαμηλή και σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας -τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υπάρχει εφησυχασμός.

 

Παρατίθενται, στη συνέχεια, οι πίνακες με τις χρηματοδοτήσεις που διέθεσε η Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ / ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των δομών υγείας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες:

ΠΙΝΑΚΕΣ

Στο τέλος Ιανουαρίου μετακομίζουν 3 Διευθύνσεις της Περιφέρειας στην οδό Ναυπλίου

Posted: 05 Jan 2021 09:47 AM PST

Το πρώτο τριήμερο της τελευταίας εβδομάδας του τρέχοντος μήνα Ιανουαρίου θα γίνει η μεταστέγαση, στο κτήριο επί της οδού Ναυπλίου, στην Τρίπολη, των τριων πρώτων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίες σταδιακά θα μετακομίσουν στο σύνολό τους στο εν λόγω οίκημα.

Οι τρεις πρώτες υπηρεσίες, που θα στεγαστούν στον όροφο του συγκεκριμένου κτηρίου, είναι οι Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος καθώς και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της έδρας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων των γραφείων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ διαμορφώνεται επίσης και ο χώρος που θα φιιλοξενήσει το αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, με όλες τις μελέτες (συμπεριλαμβανομένων κι αυτών των πρώην ΔΕΚΕ και ΔΕΣΕ) οι οποίες στη συνέχεια θα ψηφιοποιηθούν.

Στο μεταξύ, σε κτήριο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, κοντά στο στρατόπεδο της Τρίπολης, μεταφέρθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το εν λόγω κτήριο ανακατασκευάστηκε, με το μεγαλύτερο μέρος από τη σχετική δαπάνη να καλύπτεται από δωρεές, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Διαβούλευση ξεκινά η Περιφέρεια για την στρατηγική ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) “Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου”

Posted: 05 Jan 2021 09:41 AM PST

Σε διαβούλευση για την στρατηγική ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) “Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου” καλούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι 12 δήμοι της, οι οποίοι προτείνεται να αποτελέσουν τους πόλους της εν λόγω Διαδρομής.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη σχετική του επιστολή προς τους Δήμους Κορίνθου, Αργους – Μυκηνών, Νεμέας, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Σπάρτης, Μεσσήνης, Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Σικυωνίων, Επιδαύρου και Ναυπλιέων, γνωστοποιεί ότι η Περιφέρεια προγραμματίζει την ένταξη της εν λόγω ΟΧΕ στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με στόχο “την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού”.

Καλεί δε τους πιο πάνω δήμους να διατυπώσουν, μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τις παρατηρήσεις τους, τις οποίες θα πρέπει να αποστείλουν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις periferiarxis@ppel.gov.grgpanagopoulou@ppel.gov.grapsarakis@mou.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με την εν λόγω ΟΧΕ -και άλλα θέματα- πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάιο τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του Οργανισμού “Διάζωμα”, ο οποίος συνεργάζεται με την Περιφέρεια στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς του 12 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να δείτε εδώ.

 

* Η φωτογραφία είναι αρχείου, από την τηλεδιάσκεψη μεταξύ Περιφέρειας και “Διαζώματος” πέρυσι τον Μάιο

Δύο συμβάσεις εργολαβιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 05 Jan 2021 09:39 AM PST

Δύο εργολαβικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Η πρώτη, δαπάνης 462.409,83 ευρώ (με ΦΠΑ), αφορά στο έργο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του εθνικού δικτύου στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η δεύτερη σύμβαση, δαπάνης 56.980 ευρώ (με ΦΠΑ), έχει ως αντικείμενο τον αποχιονισμό και την άρση καταπτώσεων σε δρόμους της Π.Ε. Μεσσηνίας, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ανέλαβαν καθήκοντα οι 12 συμβασιούχοι στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 05 Jan 2021 09:37 AM PST

Ανέλαβαν καθήκοντα, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στις Περιφερειακές Ενότητες, οι 12 συμβασιούχοι οι οποίοι προσλήφθηκαν για να στελεχώσουν την Διεύθυνση και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας, μετά από σχετικό πανελλαδικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στα καθήκοντα των -με 8μηνες συμβάσεις- απασχολούμενων, σύμφωνα με την προκήρυξη, περιλαμβάνεται η “ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορονοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και η συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής”, συνεργαζόμενοι με τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας.

Στη χθεσινή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνάντηση των 10 συμβασιούχων με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο τελευταίος επισήμανε ότι θα έχουν παρουσία όπου προκύπτουν προβλήματα πολιτικής προστασίας, δίνοντας παράλληλα εντολή για συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας ανά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες τους ώστε, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις, να τις συνδράμει η Περιφέρεια.

Οι προσληφθέντες, ανά Π.Ε., είναι οι εξής:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Βασιλική – Χρυσάφω Λιώση, Αγγελική Θεοδοσίου

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Κοσμάς Μπλέσιος, Μαρία Παπαδοπούλου, Αθανάσιος Κόκκορης, Νεκταρία – Ευαγγελία Σιάμπου

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Αναστασία Δασκαλοπούλου, Ελενα Γεωργουλή

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Δήμητρα Μπουζιάνη, Χριστιάννα Μπλάνα

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Γιώργος Κωστούλας, Νίκος Παναγόπουλος

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΣΥΙΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 05-01-2021

Posted: 05 Jan 2021 03:04 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 05-01-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here