Σε γενικό lockdown λόγω της covid-19 η Π.Ε. Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Σε γενικό lockdown λόγω της covid-19 η Π.Ε. Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης

 


Σε αυστηρό lockdown τίθενται από τα ξημερώματα αύριο Πέμπτη, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δύο περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Π.Ε. Αργολίδας στο σύνολό της και ο Δήμος Σπάρτης στην Π.Ε. Λακωνίας “για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου covid-19” όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά μετά το πέρας έκτακτης σύσκεψης που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στην οποίαν γνωστοποιήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις δύο περιοχές.

Κρίσιμο ρόλο στη λήψη της απόφασης διαδραμάτισαν τα ευρήματα στις πιο πάνω περιοχές, η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και η ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών.

Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου προβλέπει τα πιο κάτω περιοριστικά μέτρα:

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

– Από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

– Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

– Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

– H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

– H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

– H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.

– H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 18 Ιανουαρίου.

Εργα εκατομμυρίων στον Δήμο Βέλου – Βόχας στη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθ. Κόρκα με τον δήμαρχο Αν. Παπακυριάκο

Posted: 13 Jan 2021 10:36 AM PST

Η εξέταση σειράς σημαντικών έργων που ήδη υλοποιούνται ή έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίησή τους, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα είχε την προηγούμενη εβδομάδα με το δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνάντηση εξετάστηκε η πορεία των ήδη υλοποιούμενων έργων στην περιοχή, όπως οι καθαρισμοί χειμάρρων, οδοποιία αλλά και έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε πολιτιστικά μνημεία.

Παράλληλα, έγινε ανασκόπηση και σε μια σειρά έργων στον Δήμο Βέλου – Βόχας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 6.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως:

α) η ανάπλαση του γηπέδου στο Ζευγολατιό (330.000 ευρώ) που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, β) οι κόμβοι Βραχατίου στην παλαιά εθνική οδό (1.900.000 ευρώ) των οποίων μελέτη εκπονείται από τον δήμο, γ) ο δρόμος Βραχάτι – Σουληνάρι- Χαλκί – Νεμέα (1.300.000 ευρώ), δ) τα εγγειοβελτιωτικά έργα υποδομής και ε) η βελτίωση των υποδομών στην περιοχή του δήμου (2.160.000 ευρώ).

Επίσης, στη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας συζητήθηκαν ακόμα, α) το γενικό αντιπλημμυρικό πρόγραμμα του δήμου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και τα συνοδά αντιπλημμυρικά έργα της Ολυμπίας Οδού, β) αντιδιαβρωτικά έργα, γ) η διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Βραχατίου (2.500.000 ευρώ), δ) η επικαιροποίηση των μελετών για τα βυζαντινά μνημεία Παναγία Φουκά και Παναγία Γιουρούτσι και δ) τα έργα προστασίας της διάβρωσης από την θάλασσα των παραλίων του Κορινθιακου Κόλπου.

Οπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Αθ. Κόρκα, όλα τα εν λόγω έργα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα μπορούν να προχωρήσουν έχοντας ώριμες μελέτες, προκειμένου να ενταχθούν είτε σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Πλήρης και συνεχής η συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΠΠ” δήλωσε ο περιφερειάρχης, αναφορικά με το lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη

Posted: 13 Jan 2021 10:35 AM PST

“Η συνεργασία της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της με τον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες δομές υγείας θα είναι πλήρης και συνεχής” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η πιο πάνω δήλωση του περιφερειάρχη έγινε σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, μετά την ανακοίνωση για το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην Π.Ε. Αργολίδας και στον Δήμο Σπάρτης, από τα ξημερώματα αύριο Πέμπτη 14 μέχρι και τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας 18 του μήνα, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στις δύο αυτές περιοχές μεταβαίνουν αύριο, τόσο ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατρός δημόσιας υγείας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, όσο και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής.

Από αύριο Πέμπτη, εξ άλλου, επαναλαμβάνεται η διενέργεια rapid test στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ξεκινώντας από αυτές της έδρας και της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου

Posted: 13 Jan 2021 10:34 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 671.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 13 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (covid-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146.688, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.673 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44.562 (30,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70,3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.354 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.161 (59,0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 21, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.679.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 3, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 7 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 4.

 

Δ. Σαραβάκος για τον Π. Νίκα: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον έναν ικανότατο και έντιμο περιφερειάρχη”

Posted: 13 Jan 2021 10:33 AM PST

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον έναν ικανότατο και έντιμο περιφερειάρχη, τον οποίον εμπιστεύονται και οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην αιρετός νομάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ενωσης τέως Αιρετών Νομαρχών και Περιφερειαρχών Ελλάδας επισκέφθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, τόσο τα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου γενικά, όσο και αυτά της Π.Ε. Αργολίδας ειδικότερα, για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Χαίρομαι γιατί συνάντησα σήμερα και είχαμε μια μακρά συνομιλία τον φίλο μου, εδώ και πολλά χρόνια, Δημήτρη Σαραβάκο, πρώην νομάρχη Αργολίδας και τώρα πρόεδρο της Ενωσης τέως Αιρετών Νομαρχών και Περιφερειαρχών Ελλάδας.

Εκτιμώ πολύ την κρίση και την άποψή του και τον ευχαριστώ για την παρουσία του σήμερα εδώ, στην έδρα της Περιφέρειας, αλλά και για την βοήθεια που μου προσέφερε και συνεχίζει να μου προσφέρει. Πάντα οι εμπειρίες του είναι πολύτιμες για την πορεία του έργου μας στην Περιφέρεια. Ευχαριστώ και πάλι, για ό,τι έκανε, ό,τι κάνει και ό,τι θα κάνει στο μέλλον”.

Από την πλευρά του, ο Δ. Σαραβάκος αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα, όσο και στην αυτοδιοικητική παρουσία του Π. Νίκα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έναν παλιό φίλο, διακεκριμένο αυτοδιοικητικό, και άνθρωπο με εμπειρίες και δύναμη ψυχής, υπό την καθοδήγηση του οποίου είμαι σίγουρος ότι η Πελοπόννησος θα πάει πάρα πολύ μπροστά.

Εμεινα έκπληκτος από το τεράστιο έργο που έχει κάνει αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Ελυσε πολλά προβλήματα που ταλάνιζαν την περιοχή εδώ και δεκαετίες -ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Ελυσε το πρόβλημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, προχωρεί στη δημιουργία αυτοδιοικητικών κέντρων στους νομούς της Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας -καθώς στην Καλαμάτα και στην Σπάρτη υπάρχουν, αλλά και αυτά βελτιώνονται-, ενώ έχει προχωρήσει όλα τα σημαντικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα τα ολοκληρώσει.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον έναν ικανότατο και έντιμο περιφερειάρχη, τον οποίον εμπιστεύονται και οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας. Αισθάνομαι ευτυχής που είμαι μαζί του”.

Η Ενωση της οποίας είμαι πρόεδρος τον στηρίζει και είμαστε όλοι στη διάθεσή του για να προσφέρουμε την εμπειρία μας, όπου αυτός κρίνει σκόπιμο

Πρόκληση για την χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης οδικών έργων, προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Posted: 13 Jan 2021 10:32 AM PST

Προτάσεις για την χρηματοδότηση, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μελετών ωρίμανσης οδικών έργων προκειμένου αυτά να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, καλούνται να υποβάλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ, ενώ η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon.ops.gr/– αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και λήγει την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, όπως αναφέρεται σε αυτή, “χρηματοδοτούνται πράξεις υποστήριξης των δυνητικών δικαιούχων για την ωρίμανση πράξεων που εμπίπτουν στην Επενδυτική Προτεραιότητα 7b του Αξονα Προτεραιότητας 4 του ΕΠ «Πελοπόννησος», προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο. Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται μελέτες ωρίμανσης και τεύχη δημοπράτησης για την υλοποίηση έργων λειτουργικής βελτίωσης ή / και ριζικής αναβάθμισης σημαντικών αξόνων του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου (όπως είναι η βελτίωση των γεωμετρικών ή / και τεχνικών χαρακτηριστικών των οδών, κατασκευή κόμβων, γέφυρες, σημάνσεις, ηλεκτροφωτισμός, κλπ).

Οι πράξεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης θα πρέπει να οδηγούν στην πλήρη ωρίμανση των απαιτούμενων οδικών έργων και με τα παραδοτέα κάθε πράξης θα πρέπει να καθίσταται δυνατή η δημοπράτηση του αντίστοιχου οδικού έργου.

Συγκεκριμένα με την συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτούνται:

  • Εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λοιπές υποστηρικτικές / προπαρασκευαστικές μελέτες (π.χ. εκτίμησης απαλλοτριούμενων εκτάσεων).
  • Εκπόνηση τεχνικών μελετών ωρίμανσης οδικών έργων, όλων των απαιτούμενων σταδίων ανάλογα με το σύστημα δημοπράτησης, βάσει του Ν.4412/2016, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει.
  • Σύνταξη τευχών δημοπράτησης, ανάλογα με το σύστημα δημοπράτησης, βάσει του Ν.4412/2016, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει.
  • Επικαιροποίηση, συμπλήρωση, τροποποίηση υφιστάμενων μελετών και τευχών δημοπράτησης.
  • Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη του δικαιούχου στην επίβλεψη, έλεγχο και έγκριση των μελετών ωρίμανσης, στην περίπτωση που οι μελέτες αυτές εκπονούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δικαιούχου.

 

Την πρόσκληση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ξεκινά η διαδικασία για το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 13 Jan 2021 10:30 AM PST

Ξεκινά η διαδικασία για την υλοποίηση -μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)- του έργου κατασκευής των επιχειρησιακών κέντρων πολιτικής προστασίας στις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς προχωρεί πλέον η δημοπράτηση της κατασκευής τους.

Το σχετικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα κατασκευαστεί στην Τρίπολη, στον χώρο των μηχανημάτων της πρώην ΥΕΒ -τον οποίον η Περιφέρεια διέθεσε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον σκοπό αυτό.

Σε περίπου 10.000.000 ευρώ εκτιμάται ο προϋπολογισμός του εν λόγω κτηρίου, το οποίο θα ανεγερθεί σε δύο επίπεδο -ισόγειο και όροφος- εμβαδού περί το 1,5 στρέμμα το καθένα.

Θα εξοπλιστεί δε, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με εξαιρετικά σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος θα δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει στην Τρίπολη πέρυσι την άνοιξη, ο μετέπειτα υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, τα εν λόγω κέντρα θα έχουν ως πρότυπο την λειτουργία του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων και σε αυτά θα συστεγάζονται όλοι οι φορείς αντιμετώπισης κινδύνων και διαχείρισης κρίσεων (Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Λιμενικό και ένοπλες δυνάμεις).

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, όπως και των υπαλλήλων στις Διευθύνσεις Υγείας

Posted: 13 Jan 2021 10:25 AM PST

“Θεωρούµε απαραίτητο, δίκαιο και κοινωνικά αναγκαίο τον κατά

προτεραιότητα εµβολιασµό των υπαλλήλων των Διευθύνσεων Υγείας στις Περιφέρειες, όπως και των ιδιωτών ιατρών, οδοντιάτρων καθώς και των φαρμακοποιών, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να συµβάλλουν στην επιδηµιολογική επιτήρηση, τον έλεγχο εφαρµογής των µέτρων και κυρίως στην προστασία της Δημόσιας Υγείας”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την οποία απευθύνει επίσης στο Γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κι ακόμα στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, όπως και προς τους Ιατρικούς, Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς συλλόγους της Περιφέρειας.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μεθαύριο Παρασκευή η αυτοψία του γ.γ. Πολιτισμού και περιφερειάρχη στο Τζάνε – Καλαμάκι, επισκέψεις σε Κορώνη και Μεθώνη επίσης

Posted: 13 Jan 2021 10:23 AM PST

Μεθαύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα γίνει η αρχικά προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, αυτοψία στην περιοχή των αρχαιοτήτων, στο τμήμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης σήμερα, Τετάρτη 13 του μήνα, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της καθόδου του γενικού γραμματέα, θα γίνουν επισκέψεις στο Πεταλίδι για το θέμα του δρόμου κι ακόμα, στην Αίπεια, στην Κορώνη -όπου ο περιφερειάρχης θα υπογράψει με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα τη σύμβαση για τον δρόμο προς τα Λειβαδάκια, προϋπολογισμού 241.000 ευρώ- και τέλος στην Μεθώνη, προκειμένου να διερευνηθεί το πρόβλημα με τις καταπτώσεις τμημάτων του κάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here