ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ οι διελεύσεις πλοίων από τον Ισθμό Κορίνθου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ οι διελεύσεις πλοίων από τον Ισθμό Κορίνθου

 


Νέα κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή διεύλευσης πλοίων και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης βάθους.  Η νέα κατάπτωση χωμάτινου σημειώθηκε στο πρανές Πελοποννήσου, στη θέση του Βιολογικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου

“Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2021, παρά την μέχρι τώρα άμεση επέμβαση και λήψη μέτρων που έχουν εφαρμοστεί για την ενίσχυση των συντελεστών ασφαλείας και ευστάθειας, σημειώθηκε στο πρανές Πελοποννήσου νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου στην θέση του Βιολογικού, λόγω γεωμηχανικών συνθηκών. Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως έως ότου απομακρυνθούν περί τα 1.000 κυβικά υλικού.

Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις βραδινές ώρες της  Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021, και η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα.”

 

Παράλληλα σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Λιμεναρχείου Κορίνθου έγινε η διακομιδή ασθενούς που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ εντοπίστηκε νεκρό δελφίνι σε θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Ειδικότερα “Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται η αναστολή διελεύσεων των πλοίων από τη διώρυγα Κορίνθου έως τις βραδινές ώρες της 19.01.2021, λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων.

             Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 10883 για έκτακτη προσέγγιση στο λιμένα Λαυρίου, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, προκειμένου να αποβιβάσει 59χρονο τραυματία μέλος του πληρώματος.

             Ο 59χρονος, με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στο λιμένα Λαυρίου,  παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ”ΚΑΤ”, ενώ το ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ” απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για το λιμένα Πειραιά.

             Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Επίσης, “με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64, 88χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.”

Τέλος “ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στη περιοχή ”ΣΚΑΛΑ ΠΑΜΦΙΛΩΝ” ν. Λέσβου.             Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here