Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα: Μετά από την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα: Μετά από την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία

 


Καταγράφηκαν 36 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πρωτοχρονιά, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου

Posted: 01 Jan 2021 11:10 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 597.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 1 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139.447, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.430 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.491 (29,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

429 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 287 (66,9%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 893 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 43 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.895 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 36, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.112.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 3, στην Π.Ε. Λακωνίας 21 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Τρίπολη για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 01 Jan 2021 11:09 AM PST

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πρωτοχρονιά, όπου στις 10.30 το πρωί παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου για το Νέο Ετος.

Στη συνέχεια, στην έδρα της Περιφέρειας, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος ευλόγησε την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, παρουσία του περιφερειάρχη και ελάχιστων παρισταμένων από τις τοπικές Αρχές, λόγω των υγειονομικών διατάξεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Δήμου Τρίπολης από τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη, πάντα παρουσία περιορισμένου ατόμων λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 01 Jan 2021 11:06 AM PST

Με δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα, σήμερα Πρωτοχρονιά, έγινε από τις τοπικές Αρχές η υποδοχή του καινούργιου χρόνου στην Μεσσηνία.

Στη συνέχεια, στο Διοικητήριο της Π.Ε. ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ευλόγησε την κοπή της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων των τοπικών Αρχών λόγω των υγειονομικών διατάξεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα: Μετά από την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία

Posted: 31 Dec 2020 01:00 PM PST

“Το 2020 τελειώνει μια δεκαετία ταλαιπωρίας και πολύ μεγάλων δυσκολιών, για την πατρίδα και για όλους μας.

Η τελευταία χρονιά της δεκαετίας, το 2020, χαρακτηρίστηκε από τις φοβερές επιπτώσεις μιας δύσκολής πανδημίας, η οποία μας επηρέασε σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής, της κοινωνικής και της οικονομικής μας ζωής.

Το 2021 ανατέλλει με ελπίδα και αισιοδοξία για την πατρίδα μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Μετά από την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία.

Εκφράζω την βεβαιότητα ότι το 2021 θα είναι η απαρχή μιας γενικότερης ανάπτυξης, δημιουργίας και προόδου, σε όλα τα επίπεδα, για την πατρίδα και για τον καθένα μας.

Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευτυχισμένα, για όλους”.

Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τον Πέτρο Κατσιλιέρη

Posted: 31 Dec 2020 09:50 AM PST

Ο περιφερειάρχης παρευρέθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου σην εξόδιο ακολουθία για τον Πέτρο Κατσιλιέρη, για τον οποίο δήλωσε τα εξής:

“Ο Πέτρος Κατσιλιέρης, με την όλη δράση του, απέδειξε ότι υπήρξε άξιος της εκπαίδευσης, άξιος της Καλαμάτας με μεγάλη προσφορά στα δημοτικά δρώμενα και άξιος της πατρίδας με την μεγάλη προσφορά του ως βουλευής στο Κοινοβούλιο. Υπήρξε ως άνθρωπος ανιδιοτελής, με αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και με μεγάλο ενδιαφέρον και αγώνα για τα κοινά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους, Ας αποτελεί η ζωή και η δράση του, παράδειγμα για όλους μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here