ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα

 


Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση του με τον υπουργό, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, ο περιφερειάρχης θα αναφερθεί ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα.

Eπιπλέον θα εξεταστεί μια σειρά από σημαντικά θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θετικά εξετάζεται η συμπερίληψη της Μεγαλόπολης στο άρθρο 12 του νόμου για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

Posted: 19 Jan 2021 11:56 AM PST

Θετικά εξετάζεται από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη το αίτημα που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας διατύπωσε σε επιστολή του προς αυτόν, το οποίο αφορά την προσθήκη και της περιοχής της Μεγαλόπολης -όπως έγινε ήδη για την Κοζάνη- στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός του συστήµατος προσλήψεων στον δημόσιο τοµέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”.

Αυτό έγινε γνωστό από την πλευρά του υπουργείου, προς το οποίο ο περιφερειάρχης τόνιζε στην επιστολή του -μεταξύ άλλων- ότι την εν λόγω συμπερίληψη και της Μεγαλόπολης επιβάλουν “λόγοι δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης, ώστε οι κάτοικοί της πέρα από την ανασφάλεια, να µην αισθάνονται και αδικηµένοι”.

Οι συνθήκες κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 19 Jan 2021 11:55 AM PST

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου,  σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου οι συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι οι εξής:

Στις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στην Π.Ε. Αρκαδίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, στους πιο κάτω δρόμους:

  1. Εθν. Ο. Νεμέας – Λεβιδίου 45ο – 54ο χ/μ.
  2. Επ. ο Τριπόλεως – Καστρίου – Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου – Αστρους από το 20ό έως το 52,5ο χλμ.
  3. Επ. Ο Βυτίνας – Αλωνίσταινας – Ελάτης – Χρυσοβιτσίου.
  4. Επ. Ο. Αστρους – Αγίου Πέτρου (από Ι.Μ. Μαλεβής – Αγιο Πέτρο και από Αγιο Πέτρο – Καστρί)
  5. Επ. Ο. Αγίου Ανδρέα – Καστάνιτσας (από Αγιο Παντελεήμονα προς Καστάνιτσα – Σίταινα – Πλάτανο)
  6. Επ. Ο. Στεμνίτσας – Χρυσοβιτσίου
  7. Επ. Ο. Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου
  8. Επ. Ο. Καρκαλού – Ράδου
  9. Δασική Οδός Ανω Οστρακίνα (Χιονοδρομικό Κέντρο) – Βυτίνα
  10. Επ. Ο. Λεωνιδίου – Πελετών – Μαρίου από το 20ό έως το 40ο χλμ.
  11. Επ. Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου από το 15ο έως το 45ο χλμ.
  12. Επ. Ο. Λεωνιδίου – Πηγαδίου – Κυπαρισσίου από το 20ό έως το 30ό χλμ.
  13. Επ. Ο. Λεωνιδίου – Παλαιοχωρίου – Αγίου Βασιλείου από το 12ο χλμ έως το 32ο χλμ.
  14. Ολο το οδικό δίκτυο ορεινού όγκου Μαινάλου.

Συνάντηση με επιχειρηματία ενδιαφερόμενο να επενδύσει στην περιοχή της Μεγαλόπολης είχε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 19 Jan 2021 11:54 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου, με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Αντωνάκη ο οποίος ενδιαφέρεται για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας χαρτοπολτού στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η εν λόγω μονάδα, όπως ενημέρωσε ο Αθ. Αντωνάκης -που συνοδευόταν από την δημοσιογράφο Εμυ Λιβανίου- θα παράγει χαρτί και το προσωπικό που εκτιμάται ότι μπορεί να απασχοληθεί σε αυτή ανέρχεται σε 100 άτομα, ενώ η απαιτούμενη έκταση για την εγκατάστασή της είναι περί τα 150 στρέμματα.

Φορέας Διαχείρισης, καταδυτικό πάρκο Λεωνιδίου, “Αρχείον Τσακωνιάς” και  Αναρριχητικό Πάρκο συζήτησαν ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας

Posted: 19 Jan 2021 11:52 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Τρίπολη σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, συνάντηση με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Μπάμπη Λυσίκατο.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, τα οποία ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα τεθούν εκ μέρους του, τόσο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του, αύριο Τετάρτη, στην Αθήνα.

Εξ άλλου, ότι έγινε συζήτηση σχετικά με το καταδυτικό πάρκο στο Λεωνίδιο, το οποίο η Περιφέρεια έχει την βούληση να το παραχωρήσει στον δήμο, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Π. Νίκας ζήτησε από τον δήμαρχο να αναλάβει να προγραμματίσει κοινές συναντήσεις, περιφερειάρχη και δημάρχου, αφ’ ενός με τον πολιτιστικό φορέα “Αρχείον Τσακωνιάς” στο Λεωνίδιο με αντικείμενο την γλώσσα, τον πολιτισμό και την παράδοση της Τσακωνιάς και τον τρόπο ενίσχυσης των σχετικών δράσεων από την Περιφέρεια και αφ’ ετέρου με τον τοπικό σύλλογο που ασχολείται και προωθεί το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου για να συζητηθεί η μορφή υποστήριξης -από την πλευρά της Περιφέρειας- αυτής της μορφής αθλητισμού και εναλλακτικού τουρισμού

“Δέσμευσή μου είναι ότι και τα δύο αυτά ζητήματα θα λάβουν από την Περιφέρεια την υποστήριξη που τους αρμόζει” τόνισε ο περιφερειάρχης.

 

 

* Η φωτογραφία είναι από συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Μπάμπη Λυσίκατο, πέρυσι τον Φεβρουάριο

 

Η Αποκεντρωμένη ενέκρινε τον φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 19 Jan 2021 11:48 AM PST

Εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με την οποία το σώμα ενέκρινε τον φετινό προϋπολογισμό καθώς και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας για το 2021.

Στην σχετική απόφασή της, ειδικότερα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφαίνεται ότι “η με αριθμό 442/2020 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου -αναφορικά με την έγκριση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2021 καθώς έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου για το έτος 2021- κρίνεται νόμιμη”.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2021 η Περιφέρεια Πελοποννήσου προϋπολογίζει έσοδα 111.381.603,30 ευρώ, έξοδα 170.459.210,51 ευρώ, με το έλλειμμα των 59.077.607,21 ευρώ να καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο του περασμένου χρόνου 2020.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διαμαρτυρία οδοντιάτρων για την εξαίρεσή τους από τον εμβολιασμό κατά της covid-19

Posted: 19 Jan 2021 11:46 AM PST

Επιστολή διαμαρτυρίας για την μη συμπερίληψη των οδοντιάτρων κατά τα πρώτα στάδια εμβολιασμού ιδιωτών γιατρών κατά της covid-19, απέστειλε προς το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

“Με μεγάλη πικρία και απογοήτευση διαπιστώσαμε το αδιανόητο, την απόφαση δηλαδή του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να ‘ανοίξουν’ την πλατφόρμα δήλωσης πρόθεσης για εμβολιασμό σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς και να μη συμπεριλάβουν τους οδοντιάτρους” σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στην εν λόγω επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές Μεσσηνίας, στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, στο Γ.Ν. Καλαμάτας, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και του Οδοντιατρικούς Συλλόγους της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει συνυπογράψει το πιο πάνω αίτημα των οδοντιάτρων, αποστέλλοντας προς τούτο την περασμένη εβδομάδα σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

 

Την νέα επιστολή – διαμαρτυρία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Εκταμίευση 519.207,02 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 19 Jan 2021 11:43 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 519.207,02 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την 1η τακτική συνεδρίαση του Περ.Συμβουλίου Πελοποννήσου 25-1-2021

Posted: 19 Jan 2021 05:05 AM PST

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 4.00 μμ, μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25-1-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here