Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

 


Καταγράφηκαν 38 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου


Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 866.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 12 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146.020, εκ των οποίων 52,2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.651 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44.252 (30,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69,4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.149 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 38, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.658.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 9, στην Π.Ε. Λακωνίας 21 (αφορά την δομή φιλοξενίας) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονται συνολικά 31 άτομα και συγκεκριμένα 2 στο Γ.Ν. Αργους, 4 στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, 8 στο Γ.Ν. Κορίνθου, 8 στο Γ.Ν. Σπάρτης και 9 στο Γ.Ν. Καλαμάτας.

Θέματα της Π.Ε. Κορινθίας εξέτασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, σήμερα στην Κόρινθο

Posted: 12 Jan 2021 10:06 AM PST

Σειρά συναντήσεων και συνεργασιών είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στην Κόρινθο, όπου στην Π.Ε. Κορινθίας προήδρευσε σε διάφορες συσκέψεις με αντικείμενο θέματα της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο για το προϋπολογισμού 240.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης του γηπέδου Ροζενών, ενώ συζήτησε παράλληλα μαζί του σχετικά και με άλλα θέματα του δήμου. Επίσης, ο Π. Νίκας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, με τον οποίον είχε συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του.

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν με αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο προστασίας της διώρυγας της Κορίνθου για το οποίο υπάρχει πίστωση 900.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας από τη θάλασσα στον Κορινθιακό Κόλπο, ο προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει 3.000.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι δεν θα αργήσει να υπογραφεί και άλλη προγραμματική σύμβαση για το έργο προστασίας και αναβάθμισης του εξαιρετικής αισθητικής αξίας παραθαλάσσιου δάσους του Πευκιά, ενώ αναφορικά με το εκπονούμενο μάστερ πλαν για την ανάδειξη του χώρου πέριξ της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι, τονίστηκε ότι προχωρεί χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, ενώ υπενθύμισε ότι ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι, έργο 19.500.000 ευρώ, περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα επισκεφθεί την Κόρινθο και την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εξεταστεί καταλεπτώς το σύνολο των έργων ΕΣΠΑ και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται. Τα έργα αυτά, δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα “χρεωθούν” στους 3 αντιπεριφερειάρχες στην Π.Ε. Κορινθίας, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη παρακολούθησης της εξέλιξής τους.

Σημαντική ενδυνάμωση στην στελέχωση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 12 Jan 2021 10:04 AM PST

Η τελική σύσκεψη για την αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

“Συνολικά 23 άτομα θα στελεχώνουν πλέον την Διεύθυνση από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι η εν λόγω Διεύθυνση “ενισχύθηκε με σημαντικό αριθμό υπαλλήλων με στόχο να υποστηριχθεί, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η επιχειρηματική κοινότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία”.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για τον τουρισμό και τις εκδηλώσεις της επετείου του 1821

Posted: 12 Jan 2021 10:02 AM PST

Σε σύσκεψη με αντικείμενο τον τουρισμό, αλλά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προήδρευσε σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε συζήτηση για την λειτουργία δύο ιστοσελίδων, μίας τουριστικής και μίας επετειακής, αλληλοσυνδεόμενων μεταξύ τους, αλλά και με την κεντρική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, από τον περιφερειάρχη δόθηκαν επίσης οδηγίες σχετικά με διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, μεταξύ των οποίων, ο εντοπισμός περιοχών, όχι παραθαλάσσιων, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, η βελτίωση και συμπλήρωση της σήμανσης προς αρχαιολογικούς και εν γένει χώρους επισκεψιμότητας, καθώς και η συνεργασία με δήμους και η υπόδειξη εκ μέρους τους σημείων για κατασκευή wc στους πιο πάνω χώρους.

Σύντομα παραδίδεται στην Περιφέρεια η μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ για το Πολυλίμνιο

Posted: 12 Jan 2021 10:01 AM PST

Παραδίδεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ερχόμενη εβδομάδα, η μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου του Δήμου Μεσσήνης, στη Μεσσηνία.

Αυτό έγινε γνωστό σε τηλεφωνική επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, με τον πρόεδρο του πιο πάνω Τμήματος του ΕΚΠΑ καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

“Με την παραλαβή της μελέτης θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση του έργου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι -σε συνδυασμό με έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης στην περιοχή, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για την φύλαξη και την καθαριότητα του εν λόγω χώρου, από τον Δήμο Μεσσήνης- να καταστεί ασφαλής η επίσκεψη στο Πολυλίμνιο. Το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Οπως είναι γνωστό, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, προέβη πέρυσι το καλοκαίρι στην αποτύπωση της περιοχής και της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Ακολούθησε η εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, η οποία θα εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

 

 

* Η φωτογραφία είναι αρχείο, από την αυτοψία που διενήργησε στο Πολυλίμνιο ο Ευθ. Λέκκας πέρυσι τον Απρίλιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Posted: 12 Jan 2021 10:00 AM PST

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν τον ολικό αποκλεισμό κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, στο τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 124,6 (ανισόπεδος κόμβος Στέρνας) έως και 158,2 (ανισόπεδος κόμβος Τρίπολη Βόρεια).

Πιο συγκεκριμένα, από τις 11 τη νύχτα αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έως και τις 5 το πρωί μεθαύριο Πέμπτη 14 του μήνα, στο ανωτέρω τμήμα θα πραγματοποιηθεί -και στις δύο κατευθύνσεις- ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας.

Με ρυθμίσεις κυκλοφορίας στους ανισόπεδους κόμβους Στέρνας, Νεοχωρίου, Νεστάνης και Τρίπολης Βόρεια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Αργους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Παράταση προθεσμίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου αιτείται το Επιμελητήριο Κορινθίας

Posted: 12 Jan 2021 09:50 AM PST

Να παραταθεί για έναν μήνα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στις ειδικές δράσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου για να τύχουν της προβλεπόμενης ενίσχυσης ως πληγείσες από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού covid-19.

Το πιο πάνω αίτημα διατυπώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο πρόεδρος του εν λόγω φορέα αναφέρεται ειδικότερα στις δράσεις του ΠΕΠ, 2.b.2.3 “Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας

Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους µέσω της χρήσης Τεχνολογιών

Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστηµάτων αυτοματισμού” και 3.a.2.2 “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου µε έµφαση στην καινοτοµία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”.

 

 

Το σχετικό έγγραφο, το οποίο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κοινοποιεί επίσης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και προς την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιόνιων Νησιών, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

Posted: 12 Jan 2021 09:48 AM PST

Η μέχρι τώρα διαχείριση των ελέγχων της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και των μετρήσεων που διενεργούνται αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας Μιχάλης Μανωλέας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και πρόεδρος του ΚΕΠΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος) Δημήτρης Μπεσής.

Διαπιστώθηκε, στην εν λόγω σύσκεψη, ότι κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο η όχληση από τα πυρηνελαιουργεία στην Μεσσηνία έχει περιοριστεί. Σημαντικός λόγος για την βελτίωση της κατάστασης αποτελεί η διακοπή της λειτουργίας των ξηραντηρίων από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, μέτρο που επέφερε προσωρινή μείωση του μέσου όρου των ημερήσιων ρύπων και κατ’ επέκταση των οσμών και της οπτικής όχλησης, διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Οι εκπρόσωποι των πυρηνελαιουργείων έχουν αντιδράσει για τους ελέγχους και τους περιορισμούς από την Περιφέρεια, ωστόσο μέχρι σήμερα όλες οι προσφυγές τους έχουν απορριφθεί.

Οσον αφορά τις μετρήσεις αερίων ρύπων που διενεργήθηκαν πέρυσι τον Φεβρουάριο, ο φορέας του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εξέτασε -τον περασμένο Δεκέμβριο- αιτήματα συγκεκριμένου πυρηνελαιουργείου με κύρια αποτελέσματα:

  • Ο ΕΣΥΔ απέρριψε το σχετικό αίτημα του πυρηνελαιουργείου που ζητούσε την ακύρωση των μετρήσεων. Επίσης, ο ΕΣΥΔ δεν επέβαλε την επανάληψη των ανωτέρω μετρήσεων. Αντιθέτως, κρίνοντας την κατάσταση, έδωσε οδηγία στην διαπιστευμένη εταιρεία να διατηρήσει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα ρύπων και σε κάποιες περιπτώσεις να συμπληρώσει την αναφορά των μετρήσεων, σημειώνοντας παρατηρήσεις επί της διαδικασίας που καθορίζει το ISO. Δηλαδή, ακόμα και οι παρατηρήσεις που επιβλήθηκαν επί των αναφορών δεν αφορούν όλα τα πυρηνελαιουργεία, διότι για κάποια από αυτά δεν έγινε καμία παρατήρηση επί των αναφορών μέτρησης.
  • Συνεπώς, ο ΕΣΥΔ δεν άλλαξε τα αποτελέσματα των μετρήσεων τα οποία εξακολουθούν και είναι πολλαπλάσια του ανώτερου επιτρεπτού ορίου, αλλά για κάποιες περιπτώσεις επέβαλε την συμπλήρωση των αναφορών με συγκεκριμένες παρατηρήσεις.

Οι παρατηρήσεις που επέβαλε ο ΕΣΥΔ αφορούσαν:

  1. Την θέση δειγματοληψίας, διότι ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου πυρηνελαιουργείου -παρ’ όλο που είχε πάρει έγγραφη εντολή- αρνήθηκε να γίνουν οι μετρήσεις στην μέση της καμινάδας, όπως καθορίζει το ISO, αλλά είχε κατασκευάσει την υποδομή δειγματοληψίας στο επάνω μέρος της, διότι θεωρούσε ότι σε κατώτερο μέρος μετρώνται οι ίδιοι ρύποι περισσότερο από μια φορά και είναι δυσμενέστερο για την εγκατάσταση. Για να ολοκληρωθεί ο έκτακτος έλεγχος, το ΚΕΠΠΕ της Π.Ε. Μεσσηνίας κατέγραψε το γεγονός και έδωσε εντολή στην εταιρεία μετρήσεων να πραγματοποιήσει την μέτρηση σύμφωνα με την υπάρχουσα υποδομή δειγματοληψίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πυρηνελαιουργείο έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τις δικές του μετρήσεις που διενεργήθηκαν στο ίδιο ύψος δειγματοληψίας, το οποίο δεν συμμορφώνεται με το ISO.
  2. Η εταιρεία μέτρησης συμμετείχε σε έκτακτο ξαφνικό έλεγχο του Κλιμακίου Περιβαλλοντικών Ελέγχων της Π.Ε. Μεσσηνίας και προφανώς δεν μπορούσε να γνωρίζει την κατάσταση λειτουργίας της ελεγχόμενης εγκατάστασης όπως προβλέπεται από το ISO. Οι μετρήσεις έγιναν υπό τις αντικειμενικές συνήθεις συνθήκες λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου και όχι κατόπιν συνεννόησης.
  3. Κατά τις μετρήσεις, πάντα υπολογίζεται ένας βαθμός αβεβαιότητας ο οποίος, στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει υπολογιστεί ίσος με +/- 5,59 mg/Νm3, που είναι πολύ μικρός για να επηρεάζει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που είναι 346,05mg/Νm3, τα οποία εξακολουθούν και είναι πολλαπλάσια του ανώτερου επιτρεπτού ορίου.
  4. Εν κατακλείδι, στην αναφορά αποτελεσμάτων των μετρήσεων, κατόπιν και του ελέγχου του ΕΣΥΔ, αναφέρεται στην ενότητα 6.3 με τίτλο ‘Έλεγχος Αξιοπιστίας’ ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων θεωρούνται αξιόπιστα, συμπληρώνοντας τις επισημάνσεις όσον αφορά τις διαδικασίες του ISO όπως προαναφέρθηκαν.

Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνάπτει συμβάσεις με εταιρείες διαπιστευμένες για την μέτρηση αέριων ρύπων και πάντα τα αποτελέσματα υπερβαίνουν τα θεσμοθετημένα όρια. Οι έλεγχοι διενεργούνται από το ΚΕΠΠΕ της Π.Ε. Μεσσηνίας με την συνδρομή των διαπιστευμένων εταιρειών. Οταν διαπιστώθηκε υπέρβαση σε ρύπους, τα πυρηνελαιουργεία είχαν την δυνατότητα να ζητήσουν προθεσμία για μετεγκατάσταση ή τεχνική ανασυγκρότηση. Τελικώς αιτήθηκαν -και τους χορηγήθηκε- προθεσμία για τεχνική ανασυγκρότηση, με αντικείμενο την εγκατάσταση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και μέχρι τότε επιβλήθηκε η προσωρινή μείωση της λειτουργίας των ξηραντηρίων και κατ’ επέκταση μείωση των ημερήσιων εκπομπών ρύπων.

“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα διαχείριση του ζητήματος έχει κύριους στόχους την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε υψηλά επίπεδα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε αξιοποιώντας την τεχνολογία, την επιστήμη και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να πετύχουμε πέραν της ορθής διαχείρισης του ελαιοπυρήνα και τους προαναφερόμενους στόχους” δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος.

Τις πρωτοβάθμιες σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης στην Κόρινθο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Posted: 12 Jan 2021 09:46 AM PST

Σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στην Κόρινθο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρη Ντρίμερη, επισκέφθηκε ειδικότερα τις εγκαταστάσεις του Ειδικού Δημοτικού και του (μοναδικού στο νομό) Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορίνθου και είχε συνάντηση με τις διευθύντριες, Γιώτα Τσάκωνα και Ελίνα Κωστάκη αντίστοιχα.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, αναφορικά με το σημαντικό έργο που συντελείται στα δύο αυτά ειδικά σχολεία, ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την συνεχή στήριξη που παρέχει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, η Περιφέρεια  προς τις εκπαιδευτικές δομές, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here