Οι συνθήκες κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Οι συνθήκες κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου



Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, οι συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι η εξής:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:

Η κυκλοφορία  των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας από το 0 έως το 59ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης από το 1ο έως 23ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου από το 10ο έως το 74ο χλμ.
  • Ε.Ο. Πατρών – Τρίπολης από το 120ό έως το 135ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Αργους – Τρίπολης από το 38ο έως το 56ο χλμ.
  • Ε.Ο. Τρίπολης – Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας από το 33ο έως το 58ο χλμ
  • Ε.Ο. Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από το 24ο έως το 42ο χλμ.
  • Επαρχιακό ορεινό δίκτυο Νομού Αρκαδίας.

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

  • Επ. Οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 14,5ο έως το 35ο χλμ.
  • Επ. Οδό Γκούρας – Λυκούριας, από 11ο έως 18ο χλμ.
  • Επ. Οδό Δερβενίου – Γκούρας από το 5ο χλμ έως τη Γκούρα.
  • Επ. Οδό Γκούρας – Δερβενίου από το 10ο έως 21ο χλμ.
  • Επ. Οδό Γκούρας – Λεβιδίου από το 15ο έως το 18ο χλμ.
  • Επ. Οδό Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χλμ και άνω.
  • Επ. Οδό Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χλμ και άνω.

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

  • Στην Εθν. Οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου) από το 41ο έως το 50ό χλμ.
  • Στην Επ. Οδό Γυθείου – Σελεγούδι – Ι.Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας από το 19ο έως το 35ο χλμ.
  • Στην Επ. Οδό Μεταμόρφωσης – Ρειχέας από το 15ο έως το 22ο χλμ.

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

  • Στην Εθν. Οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου) από το 19ο έως το 40ό χλμ.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr), υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Να μοριοδοτηθούν επιπλέον και οι κάτοικοι Μεγαλόπολης στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, όπως αυτοί της Κοζάνης, ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 18 Jan 2021 11:23 AM PST

Να συμπεριληφθεί και η περιοχή της Μεγαλόπολης -όπως ήδη έγινε για την περιοχή της Κοζάνης, μετά από σχετική παρέμβαση- στην πρόβλεψη του άρθρου 12 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός του συστήµατος προσλήψεων στον δημόσιο τοµέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”,  για ενίσχυση της µοριοδότησης των µόνιµων κατοίκων τους κατά 20 µονάδες.

Αυτό ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Στην επιστολή του, οποία κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού -και βουλευτή Αρκαδίας- Κώστα Βλάση και τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού Γιώργο Παπαηλιού και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο περιφερειάρχης σημειώνει τα εξής:

“Αξιότιµε κ. Υπουργέ

Πριν λίγες ώρες ψηφίστηκε απὀ τη Βουλή το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός του συστήµατος προσλήψεων στον δημόσιο τοµέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”, όπου αξιολογήθηκαν κάποιες περιοχές της χώρας µας και ενισχύθηκε η µοριοδότηση των µόνιµων κατοίκων τους κατά 20 µονάδες.

Στο παραπάνω νομοσχέδιο έχουµε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις, όσον αφορά στη Μεγαλόπολη.

  1. Στο αρχικό κείµενο του νομοσχεδίου, πριν την ψήφισή του, είχαν αναφερθεί συγκεκριμένες Περιφέρειες και δήμοι.
  2. Στο αρχικό κείµενο του νομοσχεδίου δεν είχε συμπεριληφθεί η περιοχή της Κοζάνης, αλλά αυτό επιτεύχθηκε µετά την παρέμβαση των βουλευτών, λόγω της ιδιαιτερότητας και αναγκαιότητας της περιοχής της Κοζάνης, δηλαδή τη µεταλιγνιτική εποχή, τις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων σε µια περίοδο οικονοµικής και κοινωνικής ύφεσης, αλλά και την πανδημία.
  3. Στο παραπάνω νομοσχέδιο δεν συμπεριλήφθηκε η περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία αντιμετωπίζει περίπου τα ίδια προβλήματα µε την Κοζάνη -και ενδεχομένως πιο αυξημένα- και αυτό σαφώς προκαλεί εντύπωση.

Αξιότιµε κ. Υπουργέ,

Θεωρούμε πως λόγοι δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης επιβάλλουν την προσθήκη στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου και της περιοχής της Μεγαλόπολης, ώστε οι κάτοικοί της πέρα από την ανασφάλεια, να µην αισθάνονται και αδικηµένοι”.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πρόταση από τον περιφερειάρχη για την υδροδότηση του Δήμου Δυτικής Μάνης

Posted: 18 Jan 2021 11:21 AM PST

Πρόταση για την λύση του σοβαρού προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης διατυπώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης Καλαμάτας – Μεσσήνης – Δυτικής Μάνης, την οποία κοινοποιεί και προς τους δημάρχους των τριων εν λόγω δήμων της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητεί από τον πρόεδρο του πιο πάνω φορέα και τους τρεις δημάρχους να διατυπώσουν την άποψή τους για ενδεχόμενη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος με την “μεταφορά νερού στη Δυτική Μάνη από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, αφού γίνει η αναγκαία διασύνδεση µε τις πηγές του Πηδήµατος”.

Προς τούτο, σημειώνει ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη -εφ’ όσον συναινούν τα ενδιαφερόμενα μέρη- να προχωρήσει στην χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης, μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης.

 

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπυξης Σπ. Λιβανό

Posted: 18 Jan 2021 11:16 AM PST

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεθαύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση του με τον υπουργό, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, ο περιφερειάρχης θα αναφερθεί ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα.

Ιατρικό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αγόρασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 18 Jan 2021 11:15 AM PST

Στην προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, εγκρίθηκε η δαπάνη 7.688 ευρώ για την προμήθεια ενός μηχανισμού φυγοκέντρησης.

Το πρόγραμμα “Υγεία για Ολους” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 18 Jan 2021 11:13 AM PST

Σημαντικά στοιχεία του προγράμματος “Υγεία για Ολους” που υλοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα τελευταία 4 χρόνια από την φερώνυμη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πρόληψης και προαγωγής υγείας δημοσιοποιεί η πρόεδρός της προς επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

 

Τα στοιχεία υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, το οποία αφορά τους πληθυσμούς ρομά στην Περιφέρεια, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγκαιρη και άμεση επέμβαση του μηχανισμού της

Posted: 18 Jan 2021 05:12 AM PST

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκάλεσε ο χιονιάς της κακοκαιρίας “Λέανδρος” που πλήττει σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από τη νύχτα χθες Κυριακή προς σήμερα Δευτέρα, 17 προς 18 Ιανουαρίου.

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, κεντρικά αλλά και στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να διασφαλίσει -με αποχιονισμούς και την ρίψη αλατιού- την δυνατότητα κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού έφερε αποτελέσματα σύντομα και η εικόνα σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι -όπως έγινε γνωστό στην δεύτερη σχετική τηλεσύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή του γενικού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών-, ήταν σημαντικά διαφοροποιημένη από το πρωί και καταγράφεται ως εξής ανά Π.Ε.:

Στην Αργολίδα έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος η κυκλοφορία στις περιοχές που το πρωί υπήρχαν δυσχέρειες, όπως στα Δερβενάκια, στον Αχλαδόκαμπο, στο Αδάμι και στην Πελεή, ενώ παρέμενες κλειστός ο δρόμος Τραχειά – Καρυά, προς τον οποίον ήδη κινούνται μηχανήματα.

Στην Αρκαδία όλοι οι βασικοί επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Στην Κορινθία η κυκλοφορία έχει πλέον αποκατασταθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο, σε ορισμένα σημεία του οποίου απαιτούνται ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Μεσσηνία παρέμενε κλειστός ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο, ενώ τα μηχανήματα είχαν φθάσει το μεσημέρι στην περιοχή του Τουριστικού, στην Αλαγονία.

 

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Με ανακοίνωσή της, εξ άλλου, το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ενημερώνει ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Σίταινας – Καστάνιτσας, απὀ 1ο έως 10ο χιλιόµετρο

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας, απὀ 14,5ο έως 35ο χιλιόμετρο

Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Κιάτου, από 8ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Γκούρας, απὀ 5ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Πύργου απὀ 8ο χιλιόμετρο και πάνω.

Επαρχιακή Οδός Κλένιας – Αγιονορίου – Στεφανίου.

Επαρχιακή Οδός Σοφικού – Αγγελοκάστρου.

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παλαιά εθνική οδός Καλαμάτας – Σπάρτης, (µέσω Ταϋγέτου), απὀ 19ο έως 40ό χιλιόμετρο.

Πρόσκληση στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 22/1/2021

Posted: 18 Jan 2021 05:01 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 18-01-2021

Posted: 18 Jan 2021 12:29 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 18-01-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here