ΕΝΤΟΝΕΣ προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΤΟΝΕΣ προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο

 


Η ορεινή Κορινθία υφίσταται σε μεγαλύτερο βαθμό, συγκριτικά με άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις συνέπειες του χιονιά της κακοκαιρίας “Λέανδρος”.

Eντατικές είναι οι προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με δικά της και με μισθωμένα μηχανήματα, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί στην κυκλοφορία -έστω με αντιολισθητικές αλυσίδες, σε κάποιες περιπτώσεις- οι δρόμοι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε μέρος του τοπικού οδικού δικτύου

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χιονόπτωση στην ορεινή Κορινθία, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Σάββατο, βρέθηκαν επί τόπου ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μαζί με το προσωπικό και τα μηχανήματα που απαιτούνταν για να παραμείνουν οι δρόμοι προσβάσιμοι, με την χρήση βέβαια αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ορισμένες περιοχές της ορεινής Κορινθίας, εξ άλλου, υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και συνεργεία εργάζονταν ακατάπαυστα προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες συνέπειες της κακοκαιρίας στα ενεργειακά δίκτυα.

Αργά το μεσημέρι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ήταν η ακόλουθη:

Στην Αργολίδαι, την Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Προβλήματα υφίστανται στην ορεινή Κορινθία όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

– Στην Επ. Οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 14ο χλμ έως το 35ο χλμ.

– Στην Επ. Οδό Γκούρας – Κιάτου από το 8ο χλμ έως τη Γκούρα.

– Στην Επ. Οδό Δερβενίου – Γκούρας από το 5ο χλμ έως τη Γκούρα.

– Στην Επ. Οδό Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικάς – Τιτάνης από το 1ο χλμ έως το 13ο χλμ.

– Στην Επ. Οδό Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χλμ έως τον Πύργο.

– Στην Επαρχιακή Οδό Κλένιας – Αγιονορίου – Στεφανίου.

– Στην Επαρχιακή Οδό Σοφικού – Αγγελοκάστρου.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr), υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Άμεση η ενεργοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός της Περιφέρειας είχε τεθεί σε επιφυλακή και υπό τον γενικό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, σε συνεργασία με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, ενεργοποιήθηκε όπου παρέστη ανάγκη με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην ορεινή Κορινθία,  βρέθηκαν επί τόπου ο αντιπεριφερειάρχης Τάσο Γκιολής και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μαζί με το προσωπικό και τα μηχανήματα που απαιτούνταν για να παραμείνουν οι δρόμοι προσβάσιμοι, με την χρήση βέβαια αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ορισμένες περιοχές της ορεινής Κορινθίας, εξ άλλου, υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες συνέπειες της κακοκαιρίας στα ενεργειακά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here