Σύσκεψη για το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Σύσκεψη για το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

 


Υλικό ατομικής προστασίας παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου του νομού


Τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κιτ προστασίας με υγειονομικό υλικό (αντισηπτικό, σαπούνι, αντιβακτηριδιακό σπρέι επιφανειών, μάσκες) για τις ανάγκες των ιδιωτών ιατρών του νομού Κορινθίας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την περιφερειακή Αρχή για την στήριξη που -όπως τόνισε- παρέχουν, όλο αυτό το διάστημα, στην ιατρική κοινότητα, τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγειας όσο και στους ιδιώτες γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι τον αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου συνδέει φιλία καθώς συνεργάστηκαν πάνω από 15 χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, του Γ.Ν. Κορίνθου.

Καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Posted: 21 Jan 2021 12:14 PM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 509.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 21 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (covid-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150.479, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.813 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.236 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70,0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.286 (59,0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 19, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.819.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 7 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Εξ άλλου, μέχρι και χθες Τετάρτη 20 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 51 (οι 8 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Ανά Γενικό Νοσοκομείο οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 2, Γ.Ν. Ναυπλίου 2, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 3, Γ.Ν. Κορίνθου 13 (5 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 14 και Γ.Ν. Καλαμάτας 17 (οι 3 σε ΜΕΘ).

Σύσκεψη για το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 21 Jan 2021 12:13 PM PST

Σύσκεψη για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021 – 2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο διαμορφώνεται σε 388.165.465 ευρώ, συγκάλεσε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Στη σημερινή σύσκεψη, εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο Παρασκευή τηλεδιάσκεψης που θα γίνει με τις διαχειριστικές αρχές, διατυπώθηκαν επισημάνσεις όσον αφορά τις κατανομές και τις δυνατότητες για μετατροπή ορισμένων από αυτές.

Ας σημειωθεί ότι στο νέο ΕΣΠΑ εξασφαλίζονται για το Ε.Π. της Περιφέρειας Πελοποννήσου πάνω από 100.000.000 ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του προηγούμενου προγράμματος, στον οποίον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν εγκριθεί περί τα 284.000.000 ευρώ.

Από αύριο ξεκινά επίσημα η δημόσια διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, δήλωσε ο περιφερειάρχης ο οποίος πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τις διαχειριστικές αρχές η Περιφέρεια θα ζητήσει “αναγκαίες, κατά την άποψή μας, μετατροπές στην κατανομή των πόρων”, διευκρινίζοντας ότι θα προταθεί εκ μέρους του να διατεθούν περισσότερες πιστώσεις, αφ’ ενός στον άξονα που αφορά τις μεταφορικές υποδομές και αφ’ ετέρου στον άξονα που αναφέρεται στην χωρική ανάπτυξη (ΟΧΕ, ΤΑΠ ΤοΚ, ΒΑΑ).

 

 

Μπορείτε να δείτε εδώ την κατανομή του ΠΕΠ Πελοποννήσου για την περίοδο 2021 – 2027, συγκριτικά με αυτή της προηγούμενης περιόδου, την οποία προτείνει η Εθνική Αρχή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Παραδόθηκε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Ευθ. Λέκκα η μελέτη για το Πολυλίμνιο, προοπτική και για μελέτη λιμνοδεξαμενών

Posted: 21 Jan 2021 12:10 PM PST

Την μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ για την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στο Πολυλίμνιο, στη Μεσσηνία, παρέδωσε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του τμήματος καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Η μελέτη εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

Το κόστος άμεσης παρέμβασης για στερέωση πρανών, αγκύρωση βράχων και άλλες σχετικές εργασίες προϋπολογίζεται, σύμφωνα με τη μελέτη, σε 700.000 ευρώ, ωστόσο με την αναμενόμενη έκπτωση αναμένεται ότι η δαπάνη θα καταλήξει να είναι σημαντικά μικρότερη.

“Το έργο αυτό πολύ γρήγορα θα δημοπρατηθεί με στόχο να ολοκληρωθεί η παρέμβαση το συντομότερο εφικτό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες του χώρου” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

 

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας συζήτησε με τον πανεπιστημιακό την προοπτική να αναλάβει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή -στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων- σειράς μικρών λιμνοδεξαμενών για συγκράτηση των ομβρίων, με έμφαση στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η διαδικασία αυτή θα μπορέσει να γίνει μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης στο άμεσο μέλλον, ώστε να επιδοθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρώτη αναγνωριστική μελέτη για τις εν λόγω λιμνοδεξαμενές, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια λεπτομερείς μελέτες προς την κατεύθυνση δημοπράτησης των εν λόγω έργων.

Συμβάσεις αναβάθμισης του αγροτικού δικτύου σε δύο δήμους της Μεσσηνίας υπογράφει αύριο Παρασκευή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 21 Jan 2021 12:08 PM PST

Δύο συμβάσεις με ισάριθμους δήμους της Μεσσηνίας υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, στις 9 αύριο το πρωί θα υπογραφούν από τον περιφερειάρχη οι συμβάσεις -συνολικής δαπάνης περί τις 250.000 ευρώ- που αφορούν το έργο αναβάθμισης του αγροτικού δικτύου στους Δήμου Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας.

Σημειώνεται ότι με το προϊόν της έκπτωσης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ανάλογη παρέμβαση για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Στο Ναύπλιο αύριο Παρασκευή το βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 21 Jan 2021 12:06 PM PST

Στο Ναύπλιο, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας θα βρίσκεται το βράδυ αύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης θα έχει συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας από την Π.Ε. Αργολίδας καθώς και συναντήσεις με πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς της περιοχής.

Με 29 θέματα συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 21 Jan 2021 12:05 PM PST

Συνολικά 29 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εν λόγω συνεδρίαση, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί.

 

Την ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 21 Jan 2021 12:01 PM PST

Αποφάσεις για σειρά θεμάτων έλαβε το Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε. που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εκφράσθηκε εκ μέρους του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου ζήτημα αλλαγής του προέδρου, επί του οποίου τονίστηκε ότι κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αντίρρηση για την συζήτησή του εφ’ όσον προηγηθεί το σχετικό επίσημο αίτημα προκειμένου να εγγραφεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Συνεχίζεται η προμήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιατρικού εξοπλισμού και η διάθεσή του σε δομές υγείας

Posted: 21 Jan 2021 12:00 PM PST

Δύο συμβάσεις προμήθειας ιατρικών ειδών και εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας εν γένει υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Η πρώτη, δαπάνης 16.368 ευρώ, αφορά την προμήθεια 4 συσκευών παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα – οξυγόνου οι οποίες προορίζονται για το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η δεύτερη, δαπάνης 24.403,20 ευρώ, αφορά την προμήθεια συνολικά  15 καρδιογράφων οι οποίοι θα διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Καλαμάτας, Μελιγαλά, Πύλου, Ιθώμης, Νεμέας και στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here