ΟΧΙ από ΥπΑΑΤ για κορονοενισχύσεις σε παραγωγούς φθινοπωρινής πατάτας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΟΧΙ από ΥπΑΑΤ για κορονοενισχύσεις σε παραγωγούς φθινοπωρινής πατάτας

 


Ερώτηση κατέθεσε η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, την οποία συνυπέγραψαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση των παραγωγών φθινοπωρινής πατάτας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Όπως δηλώνει η κ. Τελιγιορίδου στον ΑγροΤύπο, «ο πρώην υπουργός κ. Βορίδης 11 σελίδες της υποτιθέμενης απάντησης γενικολογεί για τα θέματα του ΥπΑΑΤ, μα δε βρήκε να πει ούτε λέξη για το συγκεκριμένο ζήτημα της ανάγκης ενίσχυσης των παραγωγών της φθινοπωρινής πατάτας».

Και προσθέτει: «οι παραγωγοί φθινοπωρινής πατάτας είχαν μεγάλα προβλήματα στη φετινή συγκομιδή λόγω της πανδημίας. Το ΥπΑΑΤ ανέφερε για ενίσχυση της ανοιξιάτικης πατάτας αλλά δεν λέει τίποτα για την φθινοπωρινή που είχε μεγαλύτερα προβλήματα. Υπήρξε μεγάλο κόστος λόγω της έλλειψης εργατών γης, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να μην προχωρήσουν σε συγκομιδή αλλά να αφήσουν την παραγωγή στο χωράφι. Όσοι κατάφεραν να συγκομίσουν είχαν μειωμένες τιμές κάτω του κόστους.

Την ίδια στιγμή υπήρχαν μεγάλες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις πατάτας. Επίσης η εστίαση είχε μεγάλα προβλήματα λόγω του lockdown. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην υπάρξει απορρόφηση της παραγωγής και να έχουμε μεγάλες ποσότητες απούλητες στα ψυγεία.

Η ενίσχυση των παραγωγών της φθινοπωρινής πατάτας είναι αναγκαία για την κάλυψη των εξόδων των παραγωγών και την εξασφάλιση της καλλιέργειας της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου».

Διαβάστε την ερώτηση των βουλευτών (πατήστε εδώ)

Διαβάστε την απάντηση του ΥπΑΑΤ (πατήστε εδώ)

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here