Υπογράφεται η ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Υπογράφεται η ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα

 


Καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου


Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 516.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 20 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (covid-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149.973, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.805 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.011 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

300 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 213 (71,0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.044 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.545 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.271 (59,0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 21, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.803.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 2, στην Π.Ε. Λακωνίας 12 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Υπογράφεται η ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα

Posted: 20 Jan 2021 11:16 AM PST

Την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στην Αθήνα, θα υπογραφεί  από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την υπογραφή αυτή, δήλωσε ο περιφερειάρχης, “λήγει το ζήτημα οριστικά και ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση του σχεδιασμού με την κατασκευή των μονάδων και των λοιπών υποδομών”, για να προσθέσει:

“Είναι σημαντικό βήμα για την Περιφέρεια, η οποία μπορεί πλέον να προχωρήσει στον σχεδιασμό για απαλλαγεί οριστικά πλέον η Πελοπόννησος από τις χωματερές. Ξεκινά ο αγώνας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας”.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει τελικά η συνάντηση του περιφερειάρχη  Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανό

Posted: 20 Jan 2021 11:15 AM PST

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι ο υπουργός κλήθηκε εκτάκτως να μετάσχει σε σύσκεψη στο Μαξίμου και ως εκ τούτου η συνάντηση θα επαναπρογραμματιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Π. Νίκας στη συνάντηση με τον Στ. Πέτσα, “επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση”

Posted: 20 Jan 2021 11:15 AM PST

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, με τον οποίον συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης θα μεταβεί ξανά στην Αθήνα, την επόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση.

Κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό, ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την κατάργηση της απλής αναλογικής που προωθεί η κυβέρνηση και ανακοίνωσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα Περιφέρειες που δεν έχουν την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αναφερόμενος δε, επί των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση τόνισε ότι αυτές επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι με το ισχύον πλαίσιο προκύπτει καθυστέρηση και προκαλείται δυσλειτουργία στο επίπεδο των Περιφερειών.

Ο αναπληρωτής υπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η σχετική διαδικασία καθώς υπάρχει σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης επισήμανε στον Στ. Πέτσα ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και σοβαρές αλλαγές όσον αφορά το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, οι οποίες -όπως τόνισε- “θα πρέπει να υπακούουν σε συγκεκριμένη στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη, όσον αφορά την ένταξη των έργων, την σχέση κόστους – οφέλους τους”, για να τονίσει στη συνέχεια: “Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει δισταγμός ακόμα για απένταξη έργων για τον λόγο αυτό”.

Ο Στ. Πέτσας δηλωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να κινηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση, στη βάση αυτής της λογικής.

Η προοπτική επανάκαμψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το “Ράλι Ακρόπολις”, στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρ. Δήμα

Posted: 20 Jan 2021 11:15 AM PST

Η επανάκαμψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του θρυλικού και παγκοσμίως γνωστού “Ράλι Ακρίπολις” αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, αρμόδιο για την Ερευνα και την Τεχνολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η διοργάνωση περιελάμβανε διαδρομές στην Πελοπόννησο ήταν το 2013.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης και ο υφυπουργός θα έχουν με τους δημάρχους, μεθαύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, με τον Π. Νίκα να δηλώνει κατ’ αρχάς θετικός στην προοπτική αυτή που θα προβάλει την Περιφέρεια σε όλον τον κόσμο.

Ενα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον Χρ. Δήμα ήταν αυτό του Ταμείου Ανάκαμψης και η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτό, θέμα που θα συζητηθεί επίσης στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής.

Για το ίδιο θέμα, ο Π. Νίκας θα έχει σύντομα συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παραδίδεται αύριο Πέμπτη στον περιφερειάρχη από το ΕΚΠΑ η μελέτη για το Πολυλίμνιο

Posted: 20 Jan 2021 11:10 AM PST

Η μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ για το Πολυλίμνιο, στη Μεσσηνία, παραδίδεται στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι της εν λόγω μελέτης, με αντικείμενο την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην πιο πάνω περιοχή, προηγήθηκε – στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης του επιστημονικού αυτού φορέα με την Περιφέρεια- αποτύπωση της περιοχής του Πολυλμνίου και της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Η μελέτη θα εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

“Με την παραλαβή της μελέτης θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση του έργου” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

 

 

* Η φωτογραφία είναι αρχείο, από την αυτοψία που διενήργησε στο Πολυλίμνιο ο Ευθ. Λέκκας πέρυσι τον Απρίλιο.

Εντυπωσιακή η μείωση των δικηγορικών δαπανών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 20 Jan 2021 11:05 AM PST

Εντυπωσιακή είναι η μείωση των δικηγορικών δαπανών που έχει επέλθει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Περιφέρεια, με αφορμή σχετική ερώτηση που είχε τεθεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω δαπάνη ήταν 238.355 ευρώ το 2017, αυξήθηκε σε 331.163 ευρώ το 2018, μειώθηκε σε 208.994 ευρώ το 2019 και πέρυσι -το 2020 δηλαδή- ήταν μόλις 99.337 ευρώ.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, εξ άλλου, θα προσληφθούν στην έδρα της Περιφέρειας δύο δικηγόροι με έμμισθη εντολή -έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος- κι αυτό ως αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περαιτέρω το συγκεκριμένο έξοδο.

Συμβάσεις αναβάθμισης του αγροτικού δικτύου σε δύο δήμους της Μεσσηνίας υπογράφει την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 20 Jan 2021 11:04 AM PST

Δύο συμβάσεις με ισάριθμους δήμους της Μεσσηνίας υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεθαύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, στις 9 μεθαύριο το πρωί θα υπογραφούν από τον περιφερειάρχη οι συμβάσεις που αφορούν το έργο αναβάθμισης του αγροτικού δικτύου στους Δήμου Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας.

Αναπληρώθηκε η έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων στη Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 20 Jan 2021 11:03 AM PST

Συνολικά 3.000 ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας θα παραδοθούν στην Π.Ε. Μεσσηνίας, κατά προτεραιότητα την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, από τον οριστικό ανάδοχο του σχετικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η σχετική εντολή δόθηκε από το εν λόγω υπουργείο, με αφορμή την μεγάλη έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας που προέκυψε το τελευταίο δίμηνο στη Μεσσηνία και το οποίο είχε αντιμετωπιστεί προσωρινά με 100 ζεύγη πινακίδων που διέθεσαν άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here