12 στη Μεσσηνία – 34 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό μολύνσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

12 στη Μεσσηνία – 34 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό μολύνσεων

 


Συνολικά 34 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό μολύνσεων σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, που σήμερα ανακοίνωσε ξανά άνω των τριών χιλιάδων κρούσματα στη χώρα μας. Μεταξύ των περιφερειών με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και οι Αχαΐα με 81, Κορίνθια με 36, Αργολίδα με 20, Αρκαδία με 15, Μεσσηνία με 12 και Ηλεία με 10 ενώ η Λακωνία καταγράφει σήμερα μόνο 2 νέες μολύνσεις.

Δείτε αναλυτικά:

 

 

Εν τω μεταξύ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σήμερα Παρασκευή 16/04/2021 στην κλινική COVID 19 νοσηλεύονται δέκα οκτώ (18) ασθενείς. Δόθηκε ένα (1) εξιτήριο. Ενώ στη ΜΕΘ COVID νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς  διασωληνωμένοι.

Σε ό, τι αφορά στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπενθυμίζεται ότι “από Δευτέρα 12/4/2021 και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη διασποράς του ιού SARS Cov2, υποχρεωτικά οι ασθενείς που έχουν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, καθώς και οι συνοδοί όσων από αυτούς είναι ανήμποροι, πριν έλθουν στο Νοσοκομείο, θα πρέπει να υποβάλλονται σε διενέργεια rapid test και να φέρουν μαζί τους αρνητική απάντηση.

Επίσης οι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται στα Τμήματα του Νοσοκομείου περιορίζονται αυστηρά σε ένα συνοδό για κάθε ασθενή (όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον ιατρό του Τμήματος). Οι συνοδοί αυτοί θα υποβάλλονται σε rapid test, που θα διενεργείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, μετά την υπόδειξη της σχετικής άδειας συνοδού από το Τμήμα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες επιβάλλουν αντικατάσταση του συνοδού, τότε υποχρεούται o αντικαταστάτης να προσκομίζει ο ίδιος, αρνητικό rapid test.”

 

Μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Στη Μεσσηνία σήμερα πραγματοποιήθηκαν 694 έλεγχοι από τα κλιμάκια των ΚΟμΥ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.440.181 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 2.939.277 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 55.060 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ημερησίως. Σε ό,τι αφορά στις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, χθες, 15 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 121 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 17.075 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 393 θετικά (2,30%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here