ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ οι περιορισμοί για τη ψήφο των αποδήμων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ οι περιορισμοί για τη ψήφο των αποδήμων



«Ξεμπλοκάρει» η ψήφος των αποδήμων με νέα ρύθμιση που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη να φέρνει αλλαγές στο νόμο που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς που δυσκολεύει αρκετούς από τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σημειώνεται ότι για την τροποποίηση  και την εφαρμογή των αλλαγών απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Οι σχετικές διατάξεις αναφέρουν ότι οι εκλογείς που επιθυμούν να διευκολυνθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εγγράφονται με δική τους μέριμνα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς που δυσκολεύει αρκετούς από τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν, αποκαλύπτοντας ότι θα φέρει εντός της ημέρας νέο νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να αρθούν αυτοί οι περιορισμοί. Για άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι με την ψήφο των αποδήμων έκανε λόγο ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη διαδικασία και επιθυμεί να ανοίξει την συζήτηση για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια. «Όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί μπήκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here