Μαριόλης για τα εμβόλια και τις εισηγήσεις της Επιτροπής για το Πάσχα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Μαριόλης για τα εμβόλια και τις εισηγήσεις της Επιτροπής για το Πάσχα


Πάσχα στην πόλη «γιατί η επιδημιολογική εικόνα της χώρα δεν επιτρέπει μετακινήσεις. Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή ώστε να έχουμε ένα όσο το δυνατόν ασφαλέστερο Πάσχα και ένα ελεύθερο με κανονικότητα καλοκαίρι» αυτό σημείωσε το μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας  και Διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης υπογραμμίζοντας την καθοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και το γεγονός ότι ο σύστημα υγείας άντεξε και συνεχίζει να αντέχει χάρη στην αυτοθυσία των υγειονομικών.

«Έχουμε σύμμαχο τον καλό καιρό, τα εμβόλια που χρίζουν ένα σημαντικό τοίχος ανοσίας και από την Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει και ο εμβολιασμός των 30 ετών και άνω.»

Εάν υπάρχει μεγάλη επισφάλεια στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων αμέσως μετά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Μαριόλης απήντησε ότι «όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν υπόκεινται σε μια προϋπόθεση δεν θα έχουμε κάποια μεταβολή στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία καθημερινά θα τα αξιολογούμε. Επομένως ότι πρέπει να βάλουμε έναν στόχο για τις14 Μαΐου βγάλαμε τα μέτρα και για την Μεγάλη Εβδομάδα θέσαμε το άνοιγμα της εστίασης για την επόμενη ημέρα του Πάσχα με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να τηρήσουμε όλοι.»

Με τους εμβολιασμούς να επεκτείνονται και στις ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-49 ετών και με το εμβόλιο της AstraZeneca, το μέλος της επιτροπής κλήθηκε να απαντήσει στους ενδοιασμούς των πολιτών για το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Έχει πάρει έγκριση παγκόσμια να γίνεται και στις εγκυμονούσες. Η Αγγλία έχει ένα δυο θανάτους και αυτό χάρη στο εμβόλιο της Οξφόρδης. Τα εμβόλια είναι το ίδιο ασφαλή και αποτελεσματικά. Αυτή τη στιγμή η πρώτη δόση του AstraZeneca φθάνει σε αποτελεσματικότητα στο 90%. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που θα κάνει το εμβόλιο δεν θα κάνει και κάποιο πρόβλημα υγείας.» Ενώ έδωσε εξηγήσεις και για όσα ισχύουν για τις θρομβώσεις: «Έχουμε 100 χιλιάδες θρομβώσεις το μήνα στην Ευρώπη. Δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει θρόμβωση κάποιος, το οποίο δεν αποδεικνύεται ότι οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.»

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι ο κόσμος επιστρέφει στα εμβολιαστικά κέντρα ενώ σε ότι αφορά την προτεραιόποιηση των εμβολίων, αυτή γίνεται με βάση τα εμβόλια που έχει παραλάβει η χώρα μας.

Στο ερώτημα πότε θα φθάσουμε στο πολυπόθητο το τοίχος ανοσίας;  ο κ. Μαριόλης στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι οι δόσεις που θα παραλάβουμε από την Ευρώπη τον Μάιο και τον Ιούνιο: «Μπορεί να έχουμε φθάσει τώρα στους 2.600.000 εμβολιασμούς και είμαστε πολύ πάνω από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα έχουμε χτίσει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Θα είναι σημαντικό βήμα τον Ιούνιο μήνα. Θα κάνουμε εμβόλια και Κυριακές και σχεδόν όλες τις αργίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here