Επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ

 


Πιστοποίηση και εγγραφή σε Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

Posted: 01 Apr 2021 11:26 AM PDT

Από την ΔΑΟΚ της Π.Ε. Μεσσηνίας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση, αναφορικά με την πιστοποίηση και εγγραφή σε Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών:

“Η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και η αναβάθμισή της, σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, αποτελεί διαρκή στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου/ΠΕ Μεσσηνίας.

Οι φορείς παροχής γεωργικών συμβουλών, που δύναται να είναι νομικά πρόσωπα και ατομικές επιχειρήσεις, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό Μητρώο του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”, για να μπορούν να εντάσσονται στο Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη των γεωργών, μέσω της παροχής εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” δημοσίευσε στις 30 Μαρτίου την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και την εγγραφή σε Μητρώο των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (ΦΠΓΣ), στο πλαίσιο εφαρμογής της παρ. 2 του άρθρου 8 της υπ’ αριθ. 163/13692/01.02.2018 (Β΄267) απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ΦΠΓΣ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στη διαδικτυακή εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (http://agroadvisors.elgo.gr) μέχρι και τις 23:59 της Δευτέρας 1ης Νοεμβρίου 2021.

H αξιολόγηση των αιτήσεων, η πιστοποίηση των ενδιαφερομένων Φορέων και η εγγραφή τους στο Μητρώο, θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος θα αφορά στις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως την 31η Μαΐου 2021 και η δεύτερη περίοδος τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως την 1η Νοεμβρίου 2021.

Η πιστοποίηση είναι αορίστου διάρκειας και στο ηλεκτρονικό μητρώο ΦΠΓΣ καταχωρούνται τα στοιχεία των πιστοποιημένων ΦΠΓΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” (www.elgo.gr) και τη διαδικτυακή εφαρμογή agroadvisors.elgo.gr (ενότητα: Νέα-Ανακοινώσεις), καθώς και να επικοινωνούν με την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας στο τηλέφωνο 272 13 61223”.

Υλοποίηση προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού στην ΠΕ Μεσσηνίας

Posted: 01 Apr 2021 11:23 AM PDT

Ομόφωνα ενέκρινε το αρχικό πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για τον φετινό χρόνο η Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία συνεδρίασε χθες Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Η αρχική έγκριση περιλαμβάνει 21 έργα με συνολικό κόστος 58.122,79 ευρώ και συγκεκριμένα, α) για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας 7 αρδευτικά με συνολική πίστωση 17.433,51 ευρώ και 3 κτηνοτροφικά με συνολική πίστωση 5.767,13 ευρώ και β) για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας 10 αρδευτικά με συνολική πίστωση 33.060,35 ευρώ (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ένα κτηνοτροφικό 1.861,80 ευρώ (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έχει προϋπολογισμό 241.500 ευρώ και επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατόπιν αιτήματός τους, μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν γεωτρήσεις, πηγάδια, αρδευτικές διώρυγες, παραποτάμια αντλιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση των εμπλεκομένων φορέων, με τους ενδιαφερόμενους αγρότες να συμμετέχουν οικονομικά σε ποσοστό 25% του έργου εξηλεκτρισμού, τον ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 50% και την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε ποσοστό 25%.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των  συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρέμβασης.

Καταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 1η ΑπριλίουΚαταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου

Posted: 01 Apr 2021 11:22 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.491.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 1η Απριλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.491, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 267.172 (ημερήσια μεταβολή +1,3%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.927 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (64,5% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.717 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 561 (ημερήσια μεταβολή +17,12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 448 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.160 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου καταγράφηκαν 97 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 7.038.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 13, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 49, στην Π.Ε. Λακωνίας 15 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 154 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 23, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 19, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 33, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 48 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 19 (τα 3 σε ΜΕΘ).


Posted: 01 Apr 2021 11:21 AM PDT

Λεπτομέρειες της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) για το έλεγχο των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη, σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου, στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν ο Μεσσήνιος ακαδημαϊκός Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, οι διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Στη σύσκεψη με το ΙΙΒΕΑΑ -το οποίο συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ- έγινε γνωστό ότι το εν λόγω Ιδρυμα θα προβαίνει στη συλλογή δειγμάτων από όλα το νοσοκομεία της Περιφέρειας, τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα -το αργότερο ανά 4 ημέρες- θα τα παραλαμβάνει ειδικό όχημα.

Στόχος της συνεργασίας είναι η έρευνα για τις μεταλλάξεις στο στέλεχος του κορονοϊού που απαντώνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις οποίες το Ιδρυμα θα ενημερώνει ανά 15 ημέρες.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει στο ενδεχόμενο που απαιτηθεί εξοπλισμός, όπως λ.χ. ειδικά ψυγεία με δυνατότητα ψύξης χαμηλότερα από τους -40 βαθμούς Κελσίου, για την φύλαξη των δειγμάτων.

Θέματα σχετικά με τα ταξί σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με επαγγελματίες του κλάδου και υπηρεσιακούς

Posted: 01 Apr 2021 11:20 AM PDT

Σειρά θεμάτων που αφορούν τα ταξί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί κάθε Π.Ε. καθώς και εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία των εν λόγω επαγγελματιών.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο λόγω της πανδημίας και συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα που τον απασχολούν.

Ο περιφερειάρχης, συνοψίζοντας, σημείωσε ότι αναμένει από το σωματείο της κάθε Περιφερειακής Ενότητας εισήγηση αναφορικά με τον προσδιορισμό των εδρών, ο οποίος -όπως τόνισε- “θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη νομιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη των επαγγελματιών ταξί” για να επισημάνει ειδικότερα:

“Εφόσον το Δ.Σ. του σωματείου σε κάθε Π.Ε. εκφράσει ενιαία άποψη και αυτή είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία, η άποψη αυτή θα γίνει σεβαστή και θα εκδώσω σχετική απόφαση. Μόνες προϋποθέσεις που θέτω είναι, η μεταξύ τους συμφωνία σε κάθε Π.Ε. και η εισήγηση που θα κάνουν να είναι σύμφωνη με το νόμο”.

Οσον αφορά το θέμα με τα βαν -οχήματα δηλαδή από 6 μέχρι 9 θέσεις-, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για την δρομολόγηση τέτοιου τύπου οχημάτων. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι τελεί εν αναμονή της έκδοσης από το αρμόδιο υπουργείο, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, απόφασης η οποία θα αφορά το εν λόγω ζήτημα:

“Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα έχει εκδοθεί τον Μάιο και θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ταξί βαν” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια συνάντηση, επίσης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για επιπλέον άδειες ταξί αμεα. Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν μόλις τρεις σχετικές άδειες, δύο στην Αργολίδα και μία στη Μεσσηνία.

Τέλος, για την επόμενη εβδομάδα προσδιορίστηκε να υπάρξει εκ νέου συνεννόηση για την δυνατότητα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας μέσω των ταξί.

Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλη

Posted: 01 Apr 2021 11:19 AM PDT

Το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το έργο κατασκευής του λιμανιού στο Παράλιο Αστρος αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη.

Το ζήτημα αφορά παλαιό έργο το οποίο, όπως γνωστοποιήθηκε, αρνήθηκε να πληρώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση “λόγω κακών γραφειοκρατικών κινήσεων” όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Το έργο πληρώθηκε, τελικά, από το ελληνικό δημόσιο το οποίο πλέον καλεί από τον δήμο να επιστρέψει έντοκα την σχετική πίστωση, απαιτώντας συνολικά περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

“Υπάρχουν ευθύνες και της Περιφέρειας, η οποία θα κάνει παρέμβαση υπέρ του δήμου στο Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα, σε δύο περίπου μήνες” δήλωσε μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Τηλεσύσκεψη για το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027

Posted: 01 Apr 2021 11:18 AM PDT

Σε τηλεδιάσκεψη εργασίας σχετικά με το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου, με στελέχη της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την προετοιμασία του φακέλου που θα καταθέσει η Περιφέρεια.

Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει επίσης να συντονίσει και την δημόσια διαβούλευση μεταξύ θεσμικών, επιστημονικών, αυτοδιοικητικών φορέων και απλών πολιτών σχετικά με το νέο ΠΕΠ.

Αμέσως μετά το Πάσχα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, το θέμα του νέου ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έλθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο δεν απαιτείται από το θεσμικό πλαίσιο.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΣΠΑ

Εξ άλλου, σε άλλη τηλεσύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξετάστηκε η εξέλιξη των έργων του τρέχοντος ΕΣΠΑ στον Δήμο Ναυπλιέων και στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, οι σχετικές εκθέσεις με την εξέλιξη των έργων ανά Π.Ε. συγκεντρώνονται και στην πορεία θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Ευχαριστίες από τη Ζάτουνα προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 01 Apr 2021 11:17 AM PDT

Ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα απευθύνει με σχετική επιστολή του ο Σύνδεσμος των απανταχού Ζατουνιτών.

Αφορμή αποτέλεσε η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη για τη δημιουργία προσωπογραφιών κορυφαίων αγωνιστών του 1821.

“Μεταξύ των πρώτων ήταν και ο Ζατουνίτης στρατηγός Στάικος Σταϊκόπουλος, ο πορθητής του άπαρτου κάστρου του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, που αν και ξεχασμένος εσείς τον θυμηθήκατε για να τον τιμήσετε” σημειώνει χαρακτηριστικά ο σύλλογος στην επιστολή του προς τον Π. Νίκα.

Ο σύλλογος, τέλος, ζητεί από τον περιφερειάρχη να προσφέρει μια προσωπογραφία του συμπατριώτη τους αγωνιστή “για την γενέτειρά του την Ζάτουνα, η οποία θα κοσμεί το μουσείο μας”.

 

Την επιστολή του συλλόγου μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 5 Απριλίου

Posted: 01 Apr 2021 11:14 AM PDT

Με συνολικά 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 4 το απόγευμα.

 

Τα 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here