Εμβολιασμός 40-44: Ζωηρή παραμένει η ζήτηση για το εμβόλιο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Εμβολιασμός 40-44: Ζωηρή παραμένει η ζήτηση για το εμβόλιο

 


Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην χώρα μας όχι απλά «τρέχει». Έχει πάρει «φωτιά» τα τελευταία 24ωρα, ειδικά μετά το «άνοιγμα» της πλατφόρμας για ραντεβού για εμβόλιο στις ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44 ετών.

Η ζήτηση είναι τεράστια και το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ακριβώς λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα! Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, που ακόμη καταγράφουν ποσοστά εμβολιασμού από 50% έως λίγο πάνω από 60%, δηλαδή ποσοστά κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά, οι νεότερες ηλικίες… σπεύδουν να πάρουν τις ζωές τους πίσω.

«Με χίλια» ο εμβολιασμός

Η αρχή έγινε με την ηλικιακή ομάδα 30-39: Η πλατφόρμα επρόκειτο να ανοίξει την Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο για όσους ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση άνοιξε από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Περίπου 24 ώρες μετά το «άνοιγμα» του συνόλου των ραντεβού (με ή χωρίς άυλη συνταγογράφηση) είχαν κλειστεί σχεδόν 200.000 ραντεβού!

Αντιστοίχως, η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 40-44 ετών είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη. Στην ενημέρωση των 18:00, την Μεγάλη Τετάρτη, όμως, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως και σε αυτή την περίπτωση, η πλατφόρμα για τους εγγεγραμμένους στην άυλη θα άνοιγε απόψε.

Όπερ και εγένετο. Η πλατφόρμα άνοιξε νωρίτερα, όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr, με πολλούς όμως να μην βρίσκουν ραντεβού! Ή να βρίσκουν… ένα μήνα μετά, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του embolio.gov.gr, με την πληροφόρηση για το «πρόωρο» άνοιγμα της πλατφόρμας.

Έτσι, λοιπόν, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως πάμε για άμεσο άνοιγμα και νέων εμβολιαστικών κέντρων, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime / Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here