ΓΕΓΟΝΟΣ πολιτισμου για το νέο μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΓΕΓΟΝΟΣ πολιτισμου για το νέο μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη


 Σημαντική εξέλιξη σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Μεσσήνης για την ανέγερση ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, προέκυψε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, καθώς υπήρξε δέσμευση από το Υπουργείο και την Περιφέρεια προκειμένου μέσω προγραμματικής σύμβασης να εκπονηθεί το σύνολο των απαραίτητων  μελετών.

Η επένδυση στον τομέα του πολιτισμού αλλά και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η προώθηση δε της κατασκευής νέου μουσείου, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων στην έκταση των 11 στρεμμάτων περίπου που αγοράστηκε από τον τέως Δήμο Ιθώμης γι’ αυτό τον σκοπό και παραχωρεί ο Δήμος, είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τον κ. Αθανασόπουλο. Τόσο η κα Μενδώνη όσο και ο κ. Νίκας αφού συμφώνησαν στην διαδικασία με την οποία θα εκπονηθούν οι μελέτες, τόνισαν ότι θα προηγηθεί σύνταξη κτιριολογικού προγράμματος  για το νέο μουσείο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here