ΚΑΕΜ: Η γεωργία του σήμερα και του αύριο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΚΑΕΜ: Η γεωργία του σήμερα και του αύριο

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει τη διαδικτυακή ημερίδα που αφορά στις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, από  18:00 έως 20:00. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με την εφαρμογή των αρχών της ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς. Η ημερίδα είναι δωρεάν, και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί  μεταξύ άλλων το πρόγραμμα InoFa.

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) https://inofa.gr/ καινοτομίας InoFA (Internet of Food Alliance) αποτελεί την προσπάθεια να διασυνδεθούν όλοι οι κρίκοι της αγροδιατροφικής αλυσίδας και όσοι παρέχουν υλικά και υπηρεσίες σε αυτή κάτω από μία κοινή ομπρέλα η οποία βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία και το Internet of Things. Υπό αυτή την έννοια η ροή των προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα δημιουργεί και μία παράλληλη ροή πληροφορίας η οποία γεννιέται στο σημείο της πρωτογενούς παραγωγής (π.χ. χωράφι) και διαρκώς εμπλουτίζεται μέχρι και την τελική του κατανάλωση.

Σκοπός του cluster είναι να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων σ’ αυτό και της κοινωνίας πολιτών ώστε να αναπτυχθούν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν στην βελτίωση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών εκ μέρους όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση με την σειρά της θα την βοηθήσει να  αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την διατροφικές αξίες.

Το cluster επιδιώκει επίσης, τη βελτιστοποίηση του ελέγχου της μεταφοράς και αποθήκευσης των διακινούμενων στην αγροδιατροφική αλυσίδα προϊόντων ενώ μέσω της ψηφιοποίησης της πληροφορίας στα σημεία πώλησης θα παρέχεται πληρέστερη ενημέρωση στους καταναλωτές σε ζητήματα που άπτονται των ορθών διατροφικών επιλογών.

Έτσι, θα αυξάνονται οι επιδόσεις όλων των επιμέρους εμπλεκομένων και η προστιθέμενη αξία κατά μήκος της αλυσίδας εξασφαλίζοντας την δίκαιη κατανομή της.

Στο σχήμα συνενώνονται επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, διανομών, λιανικής πώλησης, ερευνητικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, φορείς κοινωνίας πολιτών, πάροχοι τεχνολογίας και πάροχοι υπηρεσιών και υλικών από όλη την Ελλάδα.

Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά: 27210 25700 ,  6985666456 και μέσω e-mail στο info@kaem.gr

Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

 

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here