ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου Τζάνε-Καλαμάκι, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε:

“Δυστυχώς, μετά από την απόφαση του ΚΑΣ, η οποία κρίνεται ως μη αναμενόμενη, δεν θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι. Θα υπάρχει ο δρόμος Τζάνε – Πεταλίδι και Πεταλίδι – Καλαμάκι. Δε θα γίνει η διέλευση από την Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης, το έργο θα απενταχθεί και η απένταξη θα έχει συνέπειες για την Περιφέρεια, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ενδεχομένως να είναι και σοβαρές.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λύση που επελέγη από το ΚΑΣ έχει ένα κόστος 25.000.000 ευρώ και δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρουν τα κόστη. Επιπλέον, το έργο αυτό είναι σε πορεία εξέλιξης 10 χρόνων, δηλαδή έναν απαράδεκτα μεγάλο χρόνο για να μην έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το ΚΑΣ το 2014 είχε λάβει άλλη απόφαση και οι αρχαιολόγοι παρακολουθούσαν την πορεία του έργου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, είχαν δε όλον τον χρόνο μπροστά τους να παρέμβουν, να σταματήσουν το έργο ή να ζητήσουν την αλλαγή της διέλευσης του δρόμου, κάτι που δεν έκαναν όμως”.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι δεν περίμενε αυτήν την απόφαση παρατηρώντας σχετικά:
“Τελευταία είχαν γίνει επισκέψεις στο χώρο -και με τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του ΚΑΣ- και από τη συζήτηση και τις λύσεις που προτείναμε είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα προκριθεί η 4η λύση, η οποία θα στοίχιζε 5.000.000 ευρώ, δηλαδή λύση που μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Σε αυτόν τον τόπο είμαστε όλοι υπεύθυνοι και προφανώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το ΚΑΣ είχαν όλον τον χρόνο μπροστά τους να ζητήσουν τις αναγκαίες αλλαγές ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.
Τα χρήματα δεν υπάρχουν, το τμήμα του έργου παίρνει πορεία απένταξης και η Περιφέρεια προσφεύγει με επιχειρήματα κατά της συγκεκριμένης απόφασης του ΚΑΣ, ενώ σε περίπτωση που δε γίνει αναθεώρηση, η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία θα πρέπει να βρει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο” κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Π.Νίκας στην παρουσίαση του νέου τουριστικού site: “Να θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους”

Posted: 27 Apr 2021 11:34 AM PDT

Το ανανεωμένο τουριστικό site της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μίλησε για το νέο site, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ευχάριστη δομή, το περιεχόμενο, τη δυναμική παρουσίαση του πολύπλευρου τόπου μας και την ανάδειξη, μέσα από την περιήγηση του επισκέπτη στην ιστοσελίδα, του πολιτιστικού πλούτου, του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας της μεσογειακής διατροφής. “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής Ελλάδος”, τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια, ο Π.Νίκας ευχαρίστησε την ομάδα που εργάστηκε στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της ιστοσελίδας και κατέληξε: “Είμαστε χαμηλά ανάλογα με τις δυνατότητές μας και πρέπει να θέτουμε συνέχεια υψηλότερους στόχους για να φτάσουμε την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει”.

Το λόγο έλαβε, ακολούθως, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης ‘Αννα Καλογεροπούλου, η οποία ανέφερε πως η αναβάθμιση της τουριστικής ιστοσελίδας θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης για τους δυνητικούς επισκέπτες και θα ισχυροποιήσει την εικόνα του προορισμού.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης της αναδόχου εταιρείας mindlabz Ηλίας Κουλούκης, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τις δυνατότητες του site. Τέλος, τό λόγο έλαβαν η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κανέλα Καράμπελα και η συνεργάτης στο DMS Κατερίνα Γιατράκου.

Το ανανεωμένο site μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://mythicalpeloponnese.gr/en/

Προγραμματικές Συμβάσεις για τη δημόσια υγεία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Posted: 27 Apr 2021 11:22 AM PDT

Δύο Προγραμματικές Συμβάσεις με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο κτήριο της ΠΕ Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα υπέγραψε προγραμματικές:

1) για την υλοποίηση προγράμματος επιτήρησης, επαγρύπνησης και στοχευμένων ενεργειών καταπολέμησης της ελονοσίας, σε επιλεγμένες περιοχές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 2021-2022, προϋπολογισμού: 800.000 ευρώ
και

2) για την επιδημιολογική επιτήρηση και απόκριση από το νέο κορωνοϊό SARS-COV-2(COVID-19) και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού: 800.000 ευρώ.

Σημειώνεται, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, θα προβεί, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σε προσλήψεις 24 ατόμων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με διάρκεια σύμβασης 21 μήνες και οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν ειδικότητες όπως ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κά.

Καταγράφηκαν 87 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου

Posted: 27 Apr 2021 10:29 AM PDT

Σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι 86, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 12, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 41, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 9. Ενώ, μέχρι και σήμερα στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 147 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 19, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, Παναρκαδικό Τρίπολης 37, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 42 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 16 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 23 (τα 2 σε ΜΕΘ).

Στην Αθήνα αύριο ο Περιφερειάρχης για συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών

Posted: 27 Apr 2021 09:37 AM PDT

Στην Αθήνα θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 28 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Posted: 27 Apr 2021 09:36 AM PDT

Ζητήματα που συνδέονται με τον κορωνοϊό αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλειο Ψυχογυιό.
Κατά τη συζήτηση, συμφωνήθηκε, επίσης, να υπάρξει μια περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Κοινοποίηση της Υπουργικής Απόφασης αριθμ. 140/106513 ΦΕΚ Β΄1560/17-4-2021 σχετικά με το «Εθνικό Μελισσοκομικό Μητρώο».

Posted: 27 Apr 2021 01:55 AM PDT

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δύο (2) ατόμων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ενός (1) ατόμου ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και ενός (1) ατόμου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Π.Ε Κορινθίας

Posted: 27 Apr 2021 12:09 AM PDT

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Φορέα μας με τις ημερομηνίες , έναρξης και λήξης υποβολής των αιτήσεων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΥ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 27-04-2021

Posted: 26 Apr 2021 11:38 PM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 27-04-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here