Μάιο η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μάιο η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτωνΕντός του Μαΐου θα γίνει η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα, με την αρχή να γίνεται από τα μουσεία, τα οποία θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους πριν τα μέσα του μήνα, ανέφερε σήμερα η Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης σημείωσε «Στο προχθεσινό διάγγελμα ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι περίπου στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Εγώ να σας πω ότι τα πρώτα που θα ανοίξουν ίσως και λίγο πριν τις 15 Μαΐου θα είναι τα μουσεία, πάσης φύσεως μουσεία, γενικά οι μουσειακές υποδομές της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού.

«Το τελευταίο που θα ανοίξει είναι οι χώροι θεάματος»
Εντός του ίδιου μήνα αναμένεται να επανέλθουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με τελευταίους τους χώρους θεάματος και ακροάματος. «Είμαστε σε μια συνεχή διαβούλευση με την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων γιατί θα πρέπει να λειτουργήσουν κάποια στιγμή οι δραματικές σχολές και νομίζω ότι εδώ βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο. Θα υπάρξει επαναλειτουργία των δραματικών και καλλιτεχνικών σχολών εν γένει εντός του Μαΐου και το τελευταίο που θα ανοίξει θα είναι οι χώροι ακροάματος και θεάματος. Εννοείται εξωτερικοί χώροι, αλλά και γι’ αυτούς θεωρώ ότι μέσα στον Μάιο, στις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, οι γιατροί θα δώσουν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους. Μέσα στον Μάιο, λοιπόν, θα έχουμε επανεκκίνηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προφανώς με μέτρα κατ’ αντιστοιχία του καλοκαιριού του 2020» πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

Μενδώνη για υπόθεση Λιγνάδη
Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο θέμα του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόσπαση ή μη των αρχαιοτήτων. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να περιμένουμε τη διατύπωση της απόφασης. Ανάλογα με την απόφαση θα δούμε πώς θα κινηθούμε» σχολίασε η κα Μενδώνη. Ερωτηθείσα για το εάν οι η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του σταθμού, η ίδια σημείωσε ότι «για την ώρα, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, μπορούν οι καθυστερήσεις αυτές σε μεγάλο, όχι σε απόλυτο βαθμό, να απορροφηθούν».
Σε ότι αφορά τη δέσμευση της κυβέρνησης για παράδοση του συνόλου του έργου τον Απρίλιο του 2023, η κα Μενδώνη τόνισε ότι «οι αρμόδιοι που είναι το υπουργείο υποδομών και η Αττικό μετρό έχουν δώσει απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Θεωρώ ότι για να γίνονται οι ανακοινώσεις που γίνονται, γνωρίζουν πολύ καλά τις προθεσμίες και τις δυνατότητές τους».

Μενδώνη για στρατόπεδο Παύλου Μελά
Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά, της ΜΟΔ ΑΕ και της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ για την αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία. «Ο στόχος μας είναι μέσω της σύμβασης η οποία υπεγράφη πριν 2-3 εβδομάδες είναι να ολοκληρωθούν όσο γίνεται συντομότερα οι μελέτες προκειμένου το έργο αποκατάστασης των κτιρίων να μπει στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Κανονικά οι εντάξεις αυτές προγραμματίζονται ότι θα αρχίσουν εντός του 2022» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μενδώνη.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here