ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 


Βελτιώνεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο προς την περιοχή της Άρνας

Posted: 23 Apr 2021 12:22 PM PDT

Τις εργασίες βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Λακωνίας προς την Άρνα, επιθεώρησε σήμερα 23 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.
Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβίας και περιλαμβάνουν επένδυση των πρανών της οδού, ασφαλτόστρωση του καταστρώματος, διαγραμμίσεις και σήμανση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι οι εργασίες που αφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι πολύ σημαντικές για την ασφάλεια των διερχομένων, ειδικά στις ορεινές περιοχές του νομού Λακωνίας. Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλο το Νομό, με έργα που έχουν δημοπρατηθεί.

Καταγράφηκαν 66 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου

Posted: 23 Apr 2021 12:17 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου, έως τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 66.
Αναλυτικά, καταγράφηκαν:
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 13
Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 10
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 29
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 4
Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10
Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 155 άτομα οι 8 εκ των οποίων σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 25
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 15
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 39
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 48 (οι 6 σε ΜΕΘ)
ΣΠΑΡΤΗΣ 14
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 14 (οι 2 σε ΜΕΘ)

6 και 7 Μαΐου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς στην Πελοπόννησο

Posted: 23 Apr 2021 11:14 AM PDT

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να επισκεφθεί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ξεκινώντας το διήμερο 6 και 7 Μαΐου από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.
Ο Υφυπουργός πραγματοποιεί την επίσκεψη αυτή, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κατά τόπους προβλήματα, καθώς και για να συζητήσει, να εξηγήσει και να δώσει λύσεις σε θέματα σχετικά με τους δασικούς χάρτες. Σημειώνεται ότι στις εν λόγω επισκέψεις θα συνοδεύεται από στελέχη της Περιφέρειας.

Τηλεδιάσκεψη για την πορεία της πανδημίας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Posted: 23 Apr 2021 11:12 AM PDT

Σε τηλεσύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι, σήμερα, Παρασκευή.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, η οποία διήρκεσε περί τις δύο ώρες, έγινε ενημέρωση των Περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα και γνωστοποιήθηκαν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας, ενώ διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση καλυτερεύει, έστω και με αργούς ρυθμούς.
Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γνωστοποιήθηκε ότι σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Λακωνίας, η εικόνα της Αρκαδίας βελτιώνεται, ενώ τα πράγματα στην Κορινθία και την Αργολίδα, αν και σταθεροποιημένα, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Συμπερασματικά, εκεί που συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και ο Π.Νίκας το τόνισε κατά την εισήγησή του, η μοναδική ελπίδα για την ασφαλή επόμενη μέρα είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Θα πρέπει, επομένως, να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση από όλες τις πλευρές για το κρίσιμο ζήτημα του εμβολιασμού.

Παρουσιάστηκε στον Περιφερειάρχη το νέο τουριστικό site της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 23 Apr 2021 09:39 AM PDT

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη ‘Αννας Καλογεροπούλου, της Διευθύντριας Τουρισμού Κανέλας Καράμπελα και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Κυριότερο θέμα ήταν η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας που θα προβάλλει την Πελοπόννησο ως τουριστικό προορισμό.

Η νέα ιστοσελίδα, όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης, χαρακτηρίζεται από εξαιρετική διάρθρωση, μοντέρνα αισθητική και διαθέτει πολλές διαδραστικές δυνατότητες. Μέσα στις επόμενες ημέρες η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ανέβει στο διαδίκτυο και θα είναι διαθέσιμη σε κάθε χρήστη.

Σύσκεψη για την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας

Posted: 23 Apr 2021 09:22 AM PDT

Σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε τηλεσύσκεψη με τους νομικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με κύριο θέμα την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον στελεχωμένη με δύο δικηγόρους με έμμισθη εντολή στην έδρα, επιπροσθέτως δικηγόρους με έμμισθη εντολή στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, ενώ τους παραπάνω συνεπικουρούν αρκετοί υπάλληλοι νομικής κατεύθυνσης της Περιφέρειας. ‘Ολα τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας έλαβαν οδηγίες σχετικά με την οργάνωση της νομικής υπηρεσίας, που συγκροτείται με τον νέο Οργανισμό ως τμήμα, με προϊσταμένη την Νομικό και πρώην δικηγόρο Ειρήνη Μάγκλαρη, η οποία θα έχει και το συντονισμό.

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να μελετηθούν, να ιεραρχηθούν, να καθοριστεί η νομική γραμμή και βεβαίως να υπάρξει αυστηρή τήρηση των εκ του νόμου προθεσμιών. Η έδρα θα είναι ενήμερη για όλα τα νομικά θέματα και για όλα τα κρίσιμα ζητήματα θα γίνονται συνεδριάσεις, κατά τις οποίες θα συζητείται η νομική γραμμή. Αν απαιτείται να προσληφθεί ως εξωτερικός συνεργάτης κάποιος δικηγόρος, αυτό θα γίνεται ύστερα από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, η οποία θα εισηγείται και την αμοιβή του. Ακόμα, οι νομικοί της Περιφέρειας θα έχουν εμπλοκή και σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων, όπως πειθαρχικά κά και όσον αφορά τις γνωμοδοτήσεις για τις Περιφερειακές Ενότητες, την εντολή θα την δίνει ο κατά τόπους χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και για την έδρα, ο Περιφερειάρχης.

Αποφάσεις Περιφερειάρχη για τοποθετήσεις προσωπικού

Posted: 23 Apr 2021 09:00 AM PDT

Με απόφαση Περιφερειάρχη τοποθετήθηκε η υπάλληλος της Περιφέρειας Κανέλα Καράμπελα ως αναπληρώτρια Διευθύντρια Τουρισμού στο νεοσύστατο Τμήμα Σχεδιασμού τουριστικής Πολιτικής της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, με απόφαση Περιφερειάρχη, τοποθετήθηκαν τμηματάρχης στην έδρα και υπεύθυνοι Γραφείων Κίνησης στις νεοσύστατες οργανικές μονάδες κίνησης αυτοκινήτωνσε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Πλέον, η διαχείριση των επιβατικών οχημάτων στην έδρα της Περιφέρειας θα γίνεται από τον Γεώργιο Φωτόπουλο, ως αναπληρωτή προϊστάμενο στο νεοσύστατο τμήμα Κίνησης Αυτοκινήτων και υπεύθυνοι Γραφείων Κίνησης στις Περιφερειακές Ενότητες, θα είναι οι:
Νικολάος Δεσύπρης, στην ΠΕ Αργολίδας
Γρηγόριος Καράγιαννης, ΠΕ Κορινθίας
Παναγιώτης Πάντος, ΠΕ Λακωνίας
Δημήτρης Τσαμούλης, ΠΕ Μεσσηνίας

Εκταμίευση 285.334,08 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 23 Apr 2021 06:48 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 285.334,08 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.
Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Σημειώνεται οτι σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν καθυστερήσεις και αυτές οφείλονται σε διάφορες υπηρεσίες.

Ακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Αρκαδίας και επαναπροκήρυξή του με νέες προδιαγραφές

Posted: 23 Apr 2021 03:32 AM PDT

Σας γνωρίζουμε ότι με την 581/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποφασίστηκε η εν όλω, ακύρωση της διακήρυξης του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 74.400,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής, για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Αρκαδίας και έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η επαναπροκήρυξη του εν λόγω συνοπτικού διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την σχετική απόφαση εδώ:

Απόφαση Ο.Ε._Ακύρωση διαγωνισμού και επαναπροκήρυξη

 

Η σχετική διακήρυξη μπορεί να βρεθεί εδώ:

Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού σε ευρώ για την προμήθεια εκατό (100) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here