ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ...στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αποχωρήσεις! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ...στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αποχωρήσεις!

 


«Απολαυστική» μετά από καιρό η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σήμερα, αφού τα όσα εξελίχθηκαν είχαν πολύ από αντιπαράθεση και πολύ από αποχωρήσεις. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να φθάσει η συνεδρίαση στην συζήτηση προ ημερησίας θεμάτων, πολλώ μάλλον στην ημερήσια.

Η αναφορά πως δεν έχει… τελειώσει η όλη συζήτηση που απασχόλησε κύρια την προηγούμενη συνεδρίαση και είχε να κάνει με τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας για το 1821 κλπ . και το αίτημα αυτή να συνεχιστεί και σήμερα, προκάλεσε την όλη διάσταση και φυσικά τις εντάσεις.

Από τη μια οι απόψεις που επέκριναν τις μαραθώνιες τοποθετήσεις και την κατάσταση έτσι όπως κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα του ΠΕΣΥ, εκεί όπου χάνεται τις περισσότερες φορές η ουσία, οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις είναι στο επίκεντρο, και, κερδίζει η πολιτική ή και η… μικροπολιτική. Από την άλλη, οι απόψεις περί… σεβασμού στα δημοκρατικά όργανα και στα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό του σώματος.

Οι συνέπειες της απλής αναλογικής στο μενού και οι αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν από νωρίς. Έτσι, αφού η πλειοψηφία των παρατάξεων ήθελε να συνεχίσει η συζήτηση για το 1821, ακολούθησε η παρέμβαση του Περιφερειάρχη και τα όσα ανέφερε που… ερέθισαν την κουβέντα. Ο κ. Νίκας κατέθεσε την πρόταση να αποχωρήσει η παράταξή του και να συζητήσουν οι υπόλοιποι… μόνοι τους (!) κι όταν τελειώσουν με το θέμα αυτό να επανέλθουν.

Τελικά, οι υπόλοιποι αποφάσισαν να συζητήσουν μόνοι τους, αρχικά… Από τη διαδικασία αποχώρησε και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Μ. Σκαντζός, έτσι ανέλαβε καθήκοντα προεδρεύοντα ο κ. Γκούνης. Από εκείνη την στιγμή και μετά οι υπόλοιπες παρατάξεις χωρίς την παρουσία της πλειοψηφίας συνέχισαν να συζητούν με παρεμβάσεις που επέκριναν την στάση Νίκα και Σκαντζού, αλλά τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας την στάση αυτή και μιλώντας για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και για ακύρωση του ρόλου του συμβουλίου.

Μόλις αποχώρησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις επανεμφανίστηκε ο Μ. Σκαντζός και έθεσε θέμα να συνεχιστεί η συνεδρίαση με μια 5λεπτή διακοπή.

Ο Π. Νίκας ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση με τα καθαρά… υπηρεσιακά θέματα και μίλησε για κάποιους που κρατάνε το λεγόμενο… δημοκρατικόμετρο κά…

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here