ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Έφτασε η μεγάλη… στιγμή για να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα γύρω από το παρόν και το μέλλον της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Η συνεδρίαση του ΣτΕ μετά από αρκετές αναβολές αναμένεται να κρίνει την προσφυγή που έχει κατατεθεί από την πλευρά της Μεσσηνίας ενάντια στην απόφαση Αποσ
τόλου το 2018 που άνοιξε αρκετά μέτωπα… και δημιούργησε άλλες συνθήκες για το προϊόν και έφερε όπως έχει αποτυπωθεί στις απόψεις φορέων, αρχών και παραγωγών αρνητικές συνέπειες. Η απόφαση άλλωστε εξισώνει την ποικιλία δέντρου Καλαμών με το εμπορικό όνομα Kalamata Olives, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τον τύπο αυτό, οπουδήποτε στον κόσμο, καλλιεργούν το συγκεκριμένο είδος. Ήδη οι αντιδράσεις που έχουν αποτυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα είναι αρκετές με την πλευρά της Καλαμάτας διαμέσου του Δήμου να καταθέτει και αίτημα προς τις αρμόδιες επιτροπές Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. και να ζητά απαντήσεις για τα όσα ακολουθούνται ως πρακτική που έχει ανοίξει την… όρεξη της εκμετάλλευσης του ονόματος από τρίτες χώρες. 
 Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως στην όλη αυτή διαδικασία το αρμόδιο Υπουργείο παρότι είχε δεσμευτεί για την κατάθεση μιας… συμβιβαστικής πρότασης δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο, ούτε καν κάλεσε την πλευρά της Μεσσηνίας να συζητήσει εκ νέου, μια στάση που προξενεί αρκετά ερωτήματα τόσο τώρα όσο και για την εξαρχής του θέση… Το δεδομένο είναι πως ήδη έχει διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο Μεσσηνίας – Λακωνίας και άλλων περιοχών στη νότια Πελοπόννησο, που λαμβάνει στοιχεία στήριξης συνολικά από φορείς και τοπικές αρχές, ενώ όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά και την απόφαση του ΣτΕ η οποία και αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου 5 μήνες. Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε ο παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος, ο οποίος επεσήμανε πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here