Τα SOS για τις πανελλαδικές εξετάσεις... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Τα SOS για τις πανελλαδικές εξετάσεις...


Η δυσκολότερη σχολική χρονιά για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου φτάνει στο τέλος της, και πλέον οι χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών προετοιμάζονται για τον… Γολγοθά των εξετάσεων που αρχίζει στις 14 Ιουνίου.

Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την πανδημία του κοροναϊού που ανάγκασε χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων να κάνουν στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς τηλεκπαίδευση και να είναι «κολλημένοι» μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή τόσο για τα μαθήματα του σχολείου όσο και για τα φροντιστηριακά μαθήματα, τα οποία για αρκετούς , είναι αναγκαίο κακό.

Ειδικά για τους υποψήφιους που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές, οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες ενώ την ίδια στιγμή, έχουν να αντιμετωπίσουν και μία σειρά αλλαγών που αποφασίστηκαν που φέρνουν τα πάνω – κάτω στην εισαγωγή τους στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η σημαντικότερη από αυτές τις αλλαγές, είναι η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ), μία εξέλιξη που θεωρείται βέβαιο ότι θα αφήσei εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες υποψηφίους που θα δεν θα καταφέρουν να πιάσουν την ΕΒΕ που έχει θέσει το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται ακόμη η κατάθεση δυο παράλληλων μηχανογραφικών, η ανακατανομή του αριθμού των εισακτέων  καθώς και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS σχετικά με τις βαθμολογικές τους επιδόσεις καθώς και τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλο μηχανογραφικό

Πιο αναλυτικά, δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ.

Συνεπώς, ο υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, δίνεται φέτος,  για πρώτη φορά στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ.

52 ειδικότητες για Δημόσια ΙΕΚ

Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Ενδεικτικά, ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής – πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος – σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Από φέτος θεσπίζονται Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση. Η ΕΒΕ διαμορφώνεται από το μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή.

Ο συντελεστής βρίσκεται εντός του διαστήματος ελάχιστης και μεγίστης τιμής, που έχει διαμορφωθεί στο εύρος μεταξύ 0,80% και 1,20%, ενώ ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών έχουν οριστεί οι τιμές 0,70% και 1,10% αντιστοίχως.

Συμβουλές προς τους υποψηφίους

Και τώρα λοιπόν που είστε στην τελική ευθεία για την έναρξη των πανελλαδικών, παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ώρα των εξετάσεων, ώστε να μπορέσετε να διαχειριστείτε τον χρόνο και το άγχος σας.

Πρόκειται για δύο κομβικά σημεία, τα οποία μπορεί να σας οδηγήσουν – υπό προϋποθέσεις – σε ένα άριστο γραπτό.

Οι ειδικοί που ασχολούνται χρόνια με τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, υποστηρίζουν ότι ξεκινάμε πάντα από τα ερωτήματα τα  οποία γνωρίζουμε καλύτερα και αφήνουμε για το τέλος αυτά που μας δυσκολεύουν περισσότερο.

Αφού διαβάσετε τα θέματα, επιλέξτε να ξεκινήσετε με αυτό  που θεωρείτε πιο βατό και εν συνεχεία προχωράτε στα υπόλοιπα.

Με  αυτόν τον  τρόπο, θα απαντήσετε με σιγουριά και σε μικρό χρονικό διάστημα κάποια πιο εύκολα ερωτήματα δίνοντάς σας  αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Ειδικά για τα θέματα που φαίνεται να σας δυσκολεύουν, θα πρέπει να τα διαβάζετε προσεκτικά ώστε να τα κατανοήσετε και να τα απαντήσετε με «καθαρό» μυαλό.

Προσοχή στις ερωτήσεις Σωστού-Λάθους

Συχνά σε ερωτήσεις που σας φαίνονται γνωστές – εύκολες δε δίνετε την απαραίτητη προσοχή με αποτέλεσμα να απαντάτε γρήγορα πιστεύοντας ότι έχετε το… αλάθητο.

Κάποιες φορές μπορεί όντως οι ερωτήσεις τέτοιου τύπου να είναι απλές, σε άλλες περιπτώσεις όμως, μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Προσέξτε την εμφάνιση του γραπτού: Η εμφάνιση του γραπτού θεωρητικά δεν παίζει ρόλο στην τελική βαθμολογία, ωστόσο για τους βαθμολογητές είναι πιο εύκολο να αξιολογήσουν ένα προσεγμένο γραπτό.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι πανελλαδικές – Τι ισχύει για τα self test

Το πρώτο self test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έπρεπε να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του self test του υποψηφίου βγει θετικό,  θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να γίνει εργαστηριακό τεστ για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Ειδικότερα, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κοροναϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

 

Η αρχή για τις πανελλαδικές εξετάσεις γίνεται για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων,  με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, την Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Για τα ΓΕΛ

Ειδικότερα το πρόγραμμα εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ημερήσιων και εσπερινών) έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Για τα ΕΠΑΛ

 

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια ( ημερήσια και εσπερινά), το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η δυσκολότερη σχολική χρονιά για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου φτάνει στο τέλος της, και πλέον οι χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών προετοιμάζονται για τον… Γολγοθά των εξετάσεων που αρχίζει στις 14 Ιουνίου.

Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την πανδημία του κοροναϊού που ανάγκασε χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων να κάνουν στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς τηλεκπαίδευση και να είναι «κολλημένοι» μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή τόσο για τα μαθήματα του σχολείου όσο και για τα φροντιστηριακά μαθήματα, τα οποία για αρκετούς , είναι αναγκαίο κακό.

Ειδικά για τους υποψήφιους που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές, οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες ενώ την ίδια στιγμή, έχουν να αντιμετωπίσουν και μία σειρά αλλαγών που αποφασίστηκαν που φέρνουν τα πάνω – κάτω στην εισαγωγή τους στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η σημαντικότερη από αυτές τις αλλαγές, είναι η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ), μία εξέλιξη που θεωρείται βέβαιο ότι θα αφήσei εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες υποψηφίους που θα δεν θα καταφέρουν να πιάσουν την ΕΒΕ που έχει θέσει το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται ακόμη η κατάθεση δυο παράλληλων μηχανογραφικών, η ανακατανομή του αριθμού των εισακτέων  καθώς και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS σχετικά με τις βαθμολογικές τους επιδόσεις καθώς και τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλο μηχανογραφικό

Πιο αναλυτικά, δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ.

Συνεπώς, ο υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, δίνεται φέτος,  για πρώτη φορά στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ.

52 ειδικότητες για Δημόσια ΙΕΚ

Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Ενδεικτικά, ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής – πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος – σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Από φέτος θεσπίζονται Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση. Η ΕΒΕ διαμορφώνεται από το μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή.

Ο συντελεστής βρίσκεται εντός του διαστήματος ελάχιστης και μεγίστης τιμής, που έχει διαμορφωθεί στο εύρος μεταξύ 0,80% και 1,20%, ενώ ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών έχουν οριστεί οι τιμές 0,70% και 1,10% αντιστοίχως.

Συμβουλές προς τους υποψηφίους

Και τώρα λοιπόν που είστε στην τελική ευθεία για την έναρξη των πανελλαδικών, παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ώρα των εξετάσεων, ώστε να μπορέσετε να διαχειριστείτε τον χρόνο και το άγχος σας.

Πρόκειται για δύο κομβικά σημεία, τα οποία μπορεί να σας οδηγήσουν – υπό προϋποθέσεις – σε ένα άριστο γραπτό.

Οι ειδικοί που ασχολούνται χρόνια με τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, υποστηρίζουν ότι ξεκινάμε πάντα από τα ερωτήματα τα  οποία γνωρίζουμε καλύτερα και αφήνουμε για το τέλος αυτά που μας δυσκολεύουν περισσότερο.

Αφού διαβάσετε τα θέματα, επιλέξτε να ξεκινήσετε με αυτό  που θεωρείτε πιο βατό και εν συνεχεία προχωράτε στα υπόλοιπα.

Με  αυτόν τον  τρόπο, θα απαντήσετε με σιγουριά και σε μικρό χρονικό διάστημα κάποια πιο εύκολα ερωτήματα δίνοντάς σας  αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Ειδικά για τα θέματα που φαίνεται να σας δυσκολεύουν, θα πρέπει να τα διαβάζετε προσεκτικά ώστε να τα κατανοήσετε και να τα απαντήσετε με «καθαρό» μυαλό.

Προσοχή στις ερωτήσεις Σωστού-Λάθους

Συχνά σε ερωτήσεις που σας φαίνονται γνωστές – εύκολες δε δίνετε την απαραίτητη προσοχή με αποτέλεσμα να απαντάτε γρήγορα πιστεύοντας ότι έχετε το… αλάθητο.

Κάποιες φορές μπορεί όντως οι ερωτήσεις τέτοιου τύπου να είναι απλές, σε άλλες περιπτώσεις όμως, μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Προσέξτε την εμφάνιση του γραπτού: Η εμφάνιση του γραπτού θεωρητικά δεν παίζει ρόλο στην τελική βαθμολογία, ωστόσο για τους βαθμολογητές είναι πιο εύκολο να αξιολογήσουν ένα προσεγμένο γραπτό.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι πανελλαδικές – Τι ισχύει για τα self test

Το πρώτο self test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έπρεπε να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του self test του υποψηφίου βγει θετικό,  θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να γίνει εργαστηριακό τεστ για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Ειδικότερα, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κοροναϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

 

Η αρχή για τις πανελλαδικές εξετάσεις γίνεται για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων,  με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, την Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Για τα ΓΕΛ

Ειδικότερα το πρόγραμμα εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ημερήσιων και εσπερινών) έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Για τα ΕΠΑΛ

 

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια ( ημερήσια και εσπερινά), το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here